Širší vedení, než končící management České televize, bude mít tým nového generálního ředitele Jana Součka, který 1. října vystřídá ve funkci odcházejícího Petra Dvořáka. V nejužším vedení televize přibude funkce ředitelky divize obsahu, naopak šéfka marketingu už nebude na úrovni prvního stupně vedení.

Jan Souček představil svoje nejbližší spolupracovníky na pondělní dopolední tiskové konferenci, kterou živě přenášela Česká tisková kancelář (ČTK). I když se v topmanagementu objevují nové tváře, na Kavčích horách překvapivě zůstává poměrně dost manažerů z Dvořákovy éry. Především pak programový ředitel Milan Fridrich, ale také šéf techniky Michal Kratochvíl, finanční a provozní ředitel David Břinčil, ředitel výroby Václav Myslík, či ředitel digitálních služeb (dosud ředitel vývoje a nových médií) Jan Maxa. Nově přichází Michal Fila coby ředitel divize korporátních služeb, pod které spadá marketing, obchod a personální oddělení. Ve funkci nahradí odcházejícího Víta Koláře.

Marketingovou ředitelku Denisu Kollárovou nahradí Štěpánka Sunková, ovšem nově v pozici manažerky marketingu pod ředitelem divize korporátních služeb a nově vytvořenou divizi obsahu povede Tereza Polachová, která dlouho působila jako producentka v HBO Europe. Ředitele zpravodajství a sportu Zdeňka Šámala, který na vlastní žádost odchází ke koni září nahradí dosavadní výkonný ředitel ČT 24 Petr Mrzena. Nebude pod něj už ale spadat sport, který zůstane výhradní doménou výkonného ředitele ČT Sport Jiřího Ponikelského. Ten bude nově spadat pod ředitele divize programu Milana Fridricha, stejně jako opět zavedené funkce výkonných ředitelů programů ČT 1 a ČT 2, které fungovaly za Dvořákova předchůdce Jiřího Janečka.

Jedničku povede rozhlasový manažer z Brna

Program ČT 1 povede Jiří Kokmotos, který přichází z brněnského studia Českého rozhlasu, a ČT 2 dramatug Jan Štern, který ve výběrovém řízení na generálního ředitele ČT kandidoval proti Janu Součkovi. Výkonným ředitelem dětského kanálu ČT 😀 zůstává Petr Koliha a umělecký program ČT art dále povede Tomáš Motl. Česká televize chce ke konci příštího roku nebo začátkem roku 2025 obnovit archivní program ČT 3. Milan Fridrich ale na tiskové konferenci neuvedl, zda bude mít tento kanál samostatného výkonného ředitele a kdo by jím měl být. Na druhém stupni řízení zůstává obchodní ředitel Hynek Chudárek, který kdysi kandidoval na generálního ředitele ČT proti Petru Dvořákovi, a bude nadále spadat pod ředitele divize korporátních služeb. Novou manažerkou Lidských zdrojů bude Petra Lautnerová.

Otazník visí nad vedením právního oddělení ČT, které nyní spadá pod Markétu Havlovou. Tu si na Kavčí hory před 12 lety dovedl z televize Nova současný generální ředitel ČT Petr Dvořák. Na tiskové konferenci nového šéfa ČT Jana Součka také nezaznělo, zda ve funkcích zůstanou výkonný ředitel Nových médií Marek Doležel a výkonný ředitel informačních technologií Daniel Eisler. I tak je obměněný management ČT o něco širší než končící tým Petra Dvořáka. Jeho nástupce Jan Souček přitom sliboval topmanagement zúžit až o 20 procent. V průběhu října by mělo být známé jméno nového ředitele brněnského studia ČT, které dosud vede Jan Souček. Ostravskou ČT nadále vede Miroslav Karas.

Nový topmanagement České televize od 1. října 2023

Generální ředitel – Jan Souček

Ředitelé divizí

Ředitel divize korporátních služeb – Michal Fila
Ředitel divize programu – Milan Fridrich
Ředitel divize digitálních služeb – Jan Maxa
Ředitel divize zpravodajství a publicistiky – Petr Mrzena
Ředitelka divize obsahu – Tereza Polachová
Ředitel divize technika – Michal Kratochvíl
Ředitel divize finance a provoz – David Břinčil
Ředitel divize výroby – Václav Myslík

Ředitelé regionálních studií ČT

Ředitel TS Brnodočasně neobsazeno
Ředitel TS Ostrava – Miroslav Karas

Výkonní ředitelé jednotlivých úseků

Výkonný obchodní ředitel – Hynek Chudárek
Výkonný ředitel ČT 1 – Jiří Kokmotos
Výkonný ředitel ČT 2 – Jan Štern
Výkonný ředitel ČT Sport – Jiří Ponikelský
Výkonný ředitel ČT 😀 – Petr Koliha
Výkonný ředitel ČT art – Tomáš Motl
Manažerka oddělení Lidské zdroje – Petra Lautnerová
Manažerka oddělení marketing – Štěpánka Sunková

Štítky