Novým šéfredaktorem webu Nova.cz se stal Vedran Kovačević, někdejší dramaturg pořadu Volejte Novu, který naposledy působil jako editor a dramaturg Českého rozhlasu Dvojka. Na Novu se vrací po deseti letech.

Mezi hlavní úkoly Kovačeviće bude patřit další posílení pozice webu Nova.cz na českém mediálním trhu či příprava nových konceptů pro bonusové pořady nebo rozšířený obsah ke stávajícím i budoucím formátům TV Nova a Voyo. „TV Nova i Voyo v poslední době výrazně navyšují investice do přípravy obsahu a je to vidět. A já budu moc rád, když toto všechno ještě více podpoříme i na webu nova.cz. Máme při natáčeních exkluzivní přístup k hercům a tvůrcům a rovněž skvělou platformu pro to, abychom se ještě více rozkročili do témat nad rámec standardního lifestylu,“ uvedl Kovačević, který na Nově působil i v letech 2012 až 2014.

V Českém rozhlase Vedran Kovačević připravoval i svoje autorské dokusérie. Předtím se podílel na startu TV Seznam, kde zodpovídal za lifestyle formáty a řídil redakci lifestyle, mimo jiné zaváděl i živé ranní a dopolední vysílání a lifestyle magazín Slavní. Dále pracoval například pro Rádio Impuls či idnes.cz. Kovačević vystudoval zahraniční obchod a podnikání, kromě češtiny ovládá na úrovni mateřského jazyka také chorvatštinu. Rád vaří a miluje psy, o nichž píše na webu pejskovani.cz., sám má doma devítiletého křížence Zrnka.

Štítky