Konec prázdnin a začátek podzimu s sebou přináší i velký počet nových seriálů napříč streamovacími službami. Dáváte přednost trávení deštivých dnů v teple domova, než někde venku? Uvařte si čaj, zapněte televizi a podívejte se na jeden z nejnovějších seriálů na Netflixu, HBO Max, Disney+, Prime Video nebo SkyShowtime. A co si pro vás tyto známé streamovací služby připravily v září za novinky?

Netflix – Sex Education, Season 4

Sex Education se vrací po více než dvou letech na obrazovky diváků. Pro ty, co tento již kultovní seriál ještě neznají, příběh sleduje nesebevědomého Otise (hraje Asa Butterfield) a další studenty fiktivní střední školy Moordale procházet si typickými problémy dospívajících spojené především se sexuální intimitou. V závěrečné sérii se podíváme na to, jak se Otisovi, jehož matka (Gillian Anderson) je terapeutka, daří již čtvrtým rokem po sobě rozdávat teenagerům cenné sexuální rady. Tentokrát však na zcela nové škole. Na posledních osm hodinových dílů se budeme moct podívat již 21. září.

HBO Max – Starstruck, Season 3

Také streamovací služba HBO Max se v září vrhla na žánr comedy a témata spojená s láskou a sexem. V tomto případě se však od problémů teenagerů přesuneme k milostnému životu mileniálů. A to konkrétně k třicátnici Jessie (hraje Rose Matafeo), která žije životem nepříliš úspěšné ženy v Londýně. Svět se jí ale obrátí vzhůru nohama po vášnivé noci se známou filmovou hvězdou. Bližší pohled na to, jak se vztah Jessie a Toma (Nikesh Patel) změnil a jakým komplikacím musí nově hlavní postava čelit se fanouškům tohoto seriálu naskytne 28. září v šesti dvacetiminutových epizodách.

Disney+ – I Am Groot, Season 2

Začátkem září (6. 9.) si na své přijdou i všichni fanoušci Marvelu. A to především milovníci jednoho z členů Strážců Galaxie, Groota (dabuje Vin Diesel). Na Disney+ totiž přistane druhá série komediálního dílka I Am Groot. Diváci si tak budou moci užít celkem pět nových dobrodružství s tímto oblíbeným malým hrdinou. Ten se tentokrát vydá do vesmíru a na nejrůznější nová místa, která Marvel dosud nezfilmoval. Každý díl má pouhých pět minut, a tak je tento seriál opravdovou jednohubkou, kterou bez problému stihnete zhlédnout během oběda.

Amazon Prime – Gen V, Season 1

Oblíbený pořad The Boys, která si získal milionů fanoušků po celém světě i respekt kritiků se dočká spin-offu. Plánovaný osmidílný seriál Gen V zachytává děj komiksu „We Gotta Go Now“, který doplňuje původní linku The Boys. Tentokrát se ale podíváme na to, jak se ze superhrdinů v tomto světe vůbec stávají ti nejpopulárnější superhrdinové. Přesuneme se totiž na vysokou školu Vought-run Godolkin University, kde studenti v podstatě soutěží o to, kdo se stane součástí hlavního superhrdinského týmu Sedm. Jak to ale u těchto „hrdinů“ bývá, nikdo nehraje fér a zneužití svých schopnosti k zabití spolužáka, tedy konkurence, je zde na denním pořádku. Amazon Prime tuto krvavou podívanou chystá na 29. září.

SkyShowtime – Poker Face, Season 2

Přehled pořadů vycházejících v září zakončíme mysteriózním drama dílem z produkce služby Peacock. V hlavní roli se zde představila herečka Natasha Lyonne, známá například ze seriálů Orange Is The New Black, kde si zahrála jednu z hlavních postav Nicky Nichols nebo z pořadu Russian Doll, kde hraje hlavní představitelku Nadii Vulvokov. V Poker Face se Natasha zhostila role Charlie Cale, ženy, která má zvláštní schopnost rozeznat, pokud ji někdo lže. Tato vlastnosti ji dává skvělou příležitost řešit zločiny a záhadná úmrtí. Přesněji řečeno nebezpečnou příležitost, která se může každou chvílí obrátit proti ní. Na vyšetřování zločinů ve stylu Columba se budeme moct podívat někdy v průběhu září (přesné datum zatím není známo).

Září je vskutku nabité jak komediálními, tak romantickými i napínavými seriály. Kromě finální série Sex Education je velkým lákadlem bezpochyby také Gen V, tedy spin-off úspěšného seriálu The Boys. A jakému pořadu dáte v září šanci vy?