Seriály natočené podle knížek, her, nebo komiksů jsou v poslední době velmi oblíbené nejenom u diváků, ale také u samotných streamovacích společností. Sledující ocení, že daný příběh znají, producenti pak, že mohou čerpat z již existujícího materiálu. Baví vás nejrůznější adaptace a máte rádi anime a mangu? V tom případě vám nový seriál One Piece nemůže ujít.

One Piece vyšel koncem léta na streamovací službě Netflix. Jedná se o hranou adaptaci stejnojmenné velice známé mangy, která vychází již od roku 1999. Příběh vypráví o dobrodružstvích mladého piráta jménem Monkey D. Luffy, jehož snem je najít vzácný poklad One Piece a stát se králem pirátů.

Bezchybné obsazení se skvělou chemií

V první osmidílné sérii se seznámíme s úplnými začátky tohoto příběhu, kdy Luffy teprve hledá členy posádky a dává dohromady svůj pirátský tým. A právě naprosto mistrovské obsazení herců je jedna z hlavních předností One Piece. V hlavni roli Monkeyho D. Luffyho se nám představil mexický herec Iñaki Godoy, který si zatím zahrál spíše v menších nepříliš známých projektech, jako je sci-fi seriál The Imperfects. Godoy dokázal skvěle ztvárnit věčně usměvavého, sebevědomého a nebojácného Luffyho.

Stejně tak ostatní herci (Emily Rudd v roli Nami, Mackenyu Maeda v roli Roronoa Zoro, Jacob Gibson v roli Usoppa, Taz Skyler v roli Sanjiho a další…) jsou dokonalým ztělesněním svých kreslených postav. A to jak po stránce vizuální, tak tím, jak věrně dokázali ztvárnit své předlohy. Každý z těchto pirátů je charakterově naprosto odlišný, máme tu věčně vysmátého nebojácného Luffyho, zadumaného Zora, svéráznou Nami, ochotného Usoppa a drzého Sanjiho. Přesto jsou na sebe herci skvěle napojení a chemie mezi nimi je zkrátka bezchybná.

Neskutečně barevný svět i velká dávka dobrodružství

Již v první sérii se ale naší hlavní hrdinové dostávají do nejednoho konfliktu a problému. Ačkoliv je hlavním cílem posádky získat One Piece, můžeme si jako diváci vychutnat nejrůznější menší příběhy a postupně objevovat svět, kulturu a další postavy ve světa One Piece. Podíváme se na nejrůznější ostrovy, do pirátských barů a hospod, zažijeme správnou pirátskou lodní bitvu. Seznámíme se s těmi nejstrašlivějšími piráty, poctivými i nepoctivými mariňáky i obyčejnými lidmi, kteří stojí uprostřed tohoto dění. A naše posádka je samozřejmě vždy ochotna pomoci všem, kdo to potřebují.

Přidanou hodnotou One Piece je pak také rozhodnutí tvůrců, diváky lépe seznámit s jednotlivými charaktery postav. Veškerý děj, veškeré jednotlivé příběhy, kterými v seriálu proplouváme, jsou tak vystavěny na hlavních postavách, na jejich pozadí a problémech. A jelikož naše minulost často určuje, kým jsme a jaké jsou naše činy, nezapomněli scénáristé také na pořádnou dávku flashbacků z dětství a dospívání jednotlivých pirátů. Vtipně a poutavě napsané příběhy a vzpomínky vás tak udrží u obrazovek, a to i přesto, že (zatím) nemají návaznost na samotný poklad One Piece.

Adaptace se vším všudy

Skutečnou předností tohoto seriálu je však ale obrovské množství snahy, kterou tvůrci vynaložili na to, aby bylo zřejmé, že One Piece vychází z mangy. A nemluvíme zde pouze o vizuální stránce, křiklavých kostýmech a parukách, ale také o chování hrdinů, výrazné mimice a gestice, vykřikování chvatů a útoků nebo i práce se střihem a kamerou, která dělá seriálu skvělou službu při četných bojových scénách.

One Piece je tak jeden ze seriálů, který rozhodně stojí za shlédnutí, pokud jste fanoušky původního anime a mangy, nebo těchto žánrů obecně. Líbit se vám bude také, pokud dokážete ocenit krásné a barevné exteriéry a dobrodružné pirátské příběhy, které mají skutečně hloubku a dokáží vás nejen rozesmát, ale také dojmout.

Celý seriál najdete na streamovací službě Netflix a celkově vám zabere přibližně osm a půl hodiny.

HODNOCENÍ REDAKCE: 85%