Nikoli výkonem 5 kW, ale hned 20 kW vysílá od neděle celoplošný televizní multiplex 24 z brněnské lokality Hády. Výrazně se tak zlepšilo pokrytí této sítě v Brně a jeho okolí.

Navýšení výkonu předcházela výluka vysílače naplánovaná na minulé pondělí. Samotná výluka trvala necelých 20 minut, práce na vysílači ale probíhaly po celý den za pomoci jeřábu (viz úvodní foto). Multiplex 24 vysílá z Hád na kanálu 46, stejně jako další dva brněnské vysílače této sítě v Barvičově a Jihlavské ulici. Ty však mají maximální povolený výkon 10 kW, takže z Hád se rázem stal nejsilnější vysílač multiplexu 24 na jižní Moravě. Vyšším výkonem se může pochlubit jen sedm vysílačů multiplexu 24, na Moravě pouze vysílač na Opavsku, který má povolený maximální výkon 40 kW.

„Tímto podstatným navýšením výkonu z lokality Brno-Hády pokračujeme v optimalizaci naší Vysílací sítě 24, v duchu toho, co jsme slíbili našim současným i budoucím zákazníkům a všem našim divákům, kteří sledují televizní programy šířené v multiplexu 24,“ uvedl Jakub Juhas, výkonný ředitel společnosti Digital Broadcasting, která je provozovatelem multiplexu 23. Síť šíří celoplošné televizní programy Nova, Nova Action, Nova Fun, Nova Gold, Nova Lady, Paramount Network, Joj Family, Relax, Rebel, CS Mystery, ABC TV, Televize přes anténu, Šláger originál, Šláger muzika a Rádio Čas a Rádio Čas Rock. Přímo na jižní Moravě pak v odpojovaném regionálním okně také místní televizní stanici TV Brno 1.

Úvodní foto: Digital Broadcasting