Letošní jedenáctý ročník HbbTV Sympozia se uskutečnil v Neapoli v Itálii a přinesl spoustu zajímavých řečníků, novinek ze světa HbbTV a v neposlední řadě i mezinárodní udílení cen HbbTV Awards, v rámci nichž se oceňují největší průkopníci na trhu hned v několika kategoriích. Skupina Nova vyhrála jako jediná česká společnost druhý rok po sobě, a to za modré tlačítko v kategorii Nejlepší marketing nebo propagace služby založené na HbbTV.

TV Nova získala ocenění v rámci HbbTV Awards 2023 od nezávislé poroty složené z mezinárodních odborníků v kategorii Nejlepší marketing nebo propagace služby založené na HbbTV za promo inovace, kterou představila v květnu tohoto roku. Konkrétně se jedná o kampaň k modrému tlačítku TN Live, které přináší divákům Zprávy na jedno stisknutí tlačítka, tedy možnost sledovat živé vysílání stanice TN Live na televizní obrazovce kdykoli po zmáčknutí modrého tlačítka na ovladačích. Porota jej zhodnotila jako: „Inspirující příklad nového kanálu, který využívá diváckou základnu jiných kanálů a díky modrému tlačítku umožňuje divákům přepnout přímo na jeho živé OTT vysílání.“ Celkem bylo přijato 26 přihlášek ze 7 zemí.

Na HbbTV Sympoziu Iva Dohnálková, Business Development manažerka HbbTV TV Nova, představila možnosti a potenciál HbbTV pro diváky a business partnery. Konkrétně hovořila o novém exkluzivním reklamním formátu „Motion screen“, který otevírá možnosti pro kreativní reklamu. Dále pak o „hlasování s okamžitým vyhodnocením“, které umožňuje divákům interakci přímo na televizní obrazovce a vtáhnout je tak přímo do děje. V neposlední řadě představila novinku v oblasti rychlého zpravodajství, a to v podobě již zmíněného „modrého tlačítka“, kterým se diváci na jedno stisknutí na ovladači dostanou do živé zpravodajské stanice TN Live.

K ocenění řekli:

„Skupina Nova věnuje velkou pozornost digitalizaci a online prostředí a v oblasti HbbTV je jasným průkopníkem v České republice. Já osobně jsem ráda, že toho můžu být součástí a posouvat tuto technologii dopředu. Je skvělé, že nezávislá porota ocenila naši tvrdou práci a motivovala nás tak se stále zdokonalovat a přicházet s dalšími inovacemi,“ doplnila Iva Dohnálková.

„Modré tlačítko je pro diváky, kterým jejich televize umožňuje vstup do světa HbbTV, přímou zkratkou do našeho živého zpravodajství,“ vysvětluje Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství TV Nova. „Diváci najdou na TN Live přímé přenosy zajímavých a zásadních událostí nejen z naší republiky, ale také pravidelné pořady například z oblasti ekonomiky, sportu nebo lifestylu, nechybí ani rozhovory, analýzy či živé zpravodajské pořady vysílané na TV Nova,“ doplňuje Michal Kratochvíl.

Podle tiskové zprávy zasáhne skupina Nova měsíčně přes HbbTV více než 2,4 milionů unikátních diváků.

Další podrobnější informace o HbbTV Sympoziu 2023 přineseme zítra.

Uvodní snímek: Iva Dohnálková (TV NOVA) přebrala opět letos na Symposiu HbbTV v Neapoli cenu (zdroj:Koláž autora ze zdrojů: TV NOVA a hbbtv-linkedin)