Osmici nových terestrických digitálních vysílačů a dokrývačů pro svoji síť ČRo DAB+ spustil dnes brzy odpoledne Český rozhlas. Jejich provoz zajišťují České Radiokomunikace (CRA).

Silnější kilowattové vysílače se nachází v Hradci Králové (Stěžery), Domažlicích (Čerchov) a Valašských Kloboukách (Ploštiny). Stowattové dokrývače pak veřejnoprávní rozhlas spustil v Krnově, Mostě, Svitavách, Ústí nad Labem (Vaňov) a Železné Rudě. Pokrytí outdoor sítě ČRo DAB+ tak stouplo na 96,7 procenta obyvatel (o šest desetin procenta více než dosud), indoor pokrytí „acceptable“ na 76,2 procenta populace (z dosavadních 74,7 procent) a indoor pokrytí „good“ na 58,7 procenta (z původních 57,2 procenta). Zprovoznění vysílačů se oproti původnímu plánu o trochu zpozdilo. Ne ve všech lokalitách jde o stožáry CRA, ty však zaštiťují provoz všech vysílačů a dokrývačů ČRo DAB+, včetně těch od třetích stran (např. domažlický Čerchov).

Pět nových vysílačů a dokrývačů se nachází v Čechách a vysílá na kanálu 12C (Domažlice, Hradec Králové, Most, Ústí nad Labem a Železná Ruda), tři jsou na Moravě a vysílají na kanálu 12B (Krnov, Svitavy a Valašské Klobouky). Obsah české a moravské části sítě ČRo DAB+ se částečně liší. V Čechách vysílají kromě celoplošných a speciálních digitálních programů i regionální stanice ČRo Region, ČRo České Budějovice, ČRo Liberec, ČRo Pardubice a ČRo Plzeň, na Moravě pak ČRo Brno, ČRo Ostrava, ČRo Olomouc, ČRo Vysočina a ČRo Zlín. Mimo síť ČRo DAB+ vysílá digitálně studio ČRo Karlovy Vary v síti RTI cz a ČRo Hradec Králové a ČRo Sever v síti Teleko.