Máme tu poslední měsíc v roce a vy jste se určitě na různých webech dočetli, jaký vánoční program pro letošní rok připravily hlavní české televizní stanice. Ale co streamovací služby? Ne každý si chce nechat diktovat, co, kdy a kde bude sledovat. Pokud nehodláte spoléhat na televizní programery, připravili jsme pro vás několik seriálových tipů z velkých nadnárodních streamovacích služeb.

Netflix

Streamovací služba Netflix se tentokrát rozhodla nevsadit na vánoční náladu a atmosféru. Aspoň ne, co se týče seriálů. Místo toho se poslední měsíc v roce ponese v napínavém a drama žánru. Kromě zahraničních dílek jako je Blood Coast, Analog Squad nebo The Archies se můžeme těšit také na druhou sérii apokalyptického drama thrilleru Sweet home. Tento jihokorejský seriál natočený podle stejnojmenného komiksu diváky převede do světa, kde se z ničeho nic začnou objevovat příšery. Hlavní postava Cha Hyun-soo se společně se svými sousedy snaží přežít co nejdéle to jde. Podaří se jim čelit příšerám za dveřmi svých bytů? Streamovat můžete už od začátku prosince.

HBO Max

Také HBO se rozhodlo pro napínavé svátky. Od 4.12. můžou diváci sledovat dokumentární seriál Muder in Boston: Roots, Rampage, and Reckoning. Seriál rozvíjí události z roku 1989, kdy došlo k vraždě těhotné ženy Carol Stuart. Telefonát jejího manžela, který z vraždy obvinil muže tmavé pleti následně rozpoutal vlnu nevole, rasového napětí a strašlivých událostí. Jakým způsobem probíhalo vyšetřování a jak vražda a následné obvinění ovlivnilo Boston a jeho obyvatele zjistíte ve třech hodinových epizodách. Ty se zveřejní postupně 4., 11. a 18. prosince.

Disney+

Před Vánoci se fanoušci fantasy mohou těšit na akcí nabitou televizní adaptaci známých knih autora Ricka Riordana. Percy Jackson and the Olympians sleduje osud dvanáctiletého chlapce, který zjistí, že je polobůh a je obviněn z toho, že řeckému bohu Diovi ukradl jeho blesk. Aby zabránil válce mezi řeckými bohy, vydává se se svými kamarády na cestu napříč Amerikou, aby blesk vrátil. Kromě lstivých bohů a monster se ale musí vypořádat také s tím, jak zapadnout do světa, do kterého úplně nepatří. Percyho dobrodružství můžete sledovat na Disney+ od 20. prosince.

Amazon Prime Video

Pokud se přece jen chcete dostat do vánoční nálady, podívejte se na nový film Candy Cane LaneEddiem Murphym, který vydává Amazon Prime Video. V případě seriálů se ale i u této streamovací služby vánočního atmosféry nedočkáte. Dočkáte se ale druhé série oblíbeného seriálu Jack Reacher. Tento kriminální pořad podle stejnojmenné knižní série od britského spisovatele Leeho Childa sleduje vysloužilého vojenského policistu vyšetřujícího zločiny. V druhé sérii se Reacher vrhne na vyšetření toho, kdo vraždí členy jeho bývalé jednotky. Na osm téměř hodinových epizod se budete moct podívat již 15. prosince.

SkyShowtime

Prosinec na SkyShowtime přinese mimo jiné poslední díly seriálu Lawmen: Bass Reeves. Toto western drama je inspirováno životem prvního afroamerického zástupce amerického maršála západně od řeky Mississipi. Seriál nabízí pohled na cestu Reevese z otroctví přes vymáhání práv a dostání se do požadované funkce. Jeho ambice a touha po rovnoprávnosti byly ale neodlučitelně spojené také s morální a duchovní cenou, kterou musel zaplatit nejen on, ale také jeho milovaná rodina. Finální osmí díl SkyShowtime zveřejní 17. prosince.

Poslední měsíc se tak na streamovacích službách ponese v dramatickém a napínavém duchu. Dáte přednost novým seriálům, nebo vánočním filmovým klasikám jako jsou Pelíšky a Láska nebeská?