Nejen placenou videoslužbu Voyo, ale i bezplatný archiv pořadů v aplikaci Nova.cz už můžou čeští diváci sledovat přímo na televizní obrazovce přes červené tlačítko na dálkovém ovladači. Aplikace Nova.cz vstoupila do hybridního vysílání (HbbTV).

Nova.cz nabízí časově omezený archiv pořadů odvysílaných v lineárních kanálech skupiny Nova doplněný reklamou. V podstatě tak jde o jakousi „přípravku“ na spuštění nového tarifu služby Voyo, který bude také obsahovat reklamu. Nová aplikace videoarchiv Nova.cz poskytuje divákům nejen možnost zpětného sledování pořadů TV Nova, ale také bonusové materiály ze zákulisí oblíbených pořadů, rozhovory s herci a tvůrci a zpravodajství. Aplikace disponuje i novými funkcemi, jako je televizní program (EPG) s možností přehrávání pořadů přímo z EPG nebo snadného přechodu do Voyo.

Další novinkou je záložka Nestihli jste v TV, ve které jsou nejnovější pořady Skupiny Nova rozdělené podle jednotlivých televizních stanic, přičemž obsah je prezentován v podobě karuselu. Diváci zde také naleznou širokou škálu doporučeného obsahu a nejsledovanějších videí, vše rozdělené podle žánrů. Aplikace televizního archivu otevírá nové obchodní možnosti i pro partnery skupiny Nova. Ti si zde mohou zakoupit tzv. „branding pořadu“, tedy viditelnost jejich loga na hlavní stránce pořadu a na všech souvisejících stránkách.

Prémiovou službou zůstává Voyo, zadarmo funguje i TN Live

„Ocenění za TN Live v HbbTV, které jsme získali na HbbTV Symposiu v Neapoli, nám dokazuje, že nezaostáváme za celosvětovými trendy ve světě červeného tlačítka. Věřím, že nová HbbTV aplikace Nova.cz bude další významným krokem dopředu v této technologii a bude tak inspirací i pro další, a to například ve vztahu propojení klienta s konkrétním pořadem. Navíc diváci mají teď jednodušší přístup k oblíbeným videím, pořadům i bonusovým materiálům,” říká Iva Dohnálková, HbbTV manažerka TV Nova.

Diváci stanic Skupiny Nova mohou v současné době pod červeným tlačítkem sledovat tedy nejen právě spuštěný archiv Nova.cz, ale i streamovací službu Voyo, TN Live nebo si přečíst zprávy, podívat se na předpověď počasí nebo hlasovat a soutěžit. S výjimkou streamovací služby Voyo jde vždy o bezplatné aplikace doplněné reklamou. „Velmi si cením toho, že si uživatelé Nova.cz mohou obsah užít naplno i na svých televizních obrazovkách prostřednictvím červeného tlačítka. Snažíme se nabízet kvalitní bonusový obsah, který se dá dobře konzumovat i z pohodlí gauče. Přímo na webové stránce pak mají navíc k dispozici spoustu článků o populárních formátech. Najdou zde i aktuální informace o chystaných akcích Skupiny Nova, například Festival chutí, který se bude konat na konci ledna,“ dodal Vedran Kovačević, šéfredaktor Nova.cz.

Úvodní foto: TV Nova

Štítky