Máme tu nový rok a s ním také velké množství nových filmů, ale i seriálů. Na co se v průběhu měsíce můžete těšit? Vybrali jsme pro vás to nejlepších z jednotlivých streamovacích služeb.

Netflix – Griselda

Znáte seriál Taková moderní rodinka? Sofía Vergara, známá svou rolí Glorie Delgado-Pritchett, se divákům rozhodla dokázat, že zvládne více než jen sitkomy. Z kraje roku se tak ukáže v novém krimi dramatu Griselda, natočeného podle skutečných událostí. A rovnou se ujme hlavní postavy. V této šestidílné minisérii se nám představí v roli Griseldy Balnco, proslulé kolumbijské drogové královny, které se v druhé polovině minulého století podařilo vybudovat vysoce úspěšný drogový kartel. Jak se z oddané matky stala žena, která si vysloužila přezdívky „Kokainová kmotra“ nebo „Černá vdova“, zjistíte už 25. ledna v šesti hodinových dílech na Netflixu.

HBO Max – True Detective, 4. série

Seriál True Detective se vrací po pěti letech s novým případem. Tentokrát se přeneseme na Aljašku do města Ennis. Zde se detektivky Liz Danvers a Evangeline Navarro pokusí zjistit, co se stalo s osmi muži pracujícími ve výzkumné stanici, kteří náhle zmizeli. Při pátrání po možných pachatelích ale narazí na nečekaně velké množství temnoty i na velkou řadu dávno pohřbených tajemství. V tomto mysteriózním detektivním dramatu se můžete těšit na herečky Jodie Foster, Kali Reis nebo Fionu Shaw. Osm hodinových dílů najdete od 14. ledna na HBO Max.

Disney+ – Marvel’s Echo

Fanoušci Marvelu ještě ani nestačili vstřebat všechny dojmy z filmu Marvels nebo seriálu Secret Invasion a už se na ně valí další dílko z MCU (snad lepší, než bylo ty poslední). Tato minisérie je spin-offem seriálu Hawkeye a ukáže nám bližší pohled na postavu Mayi Lopez, kterou si pod svá křídla vzal před lety Wilson Fisk. Po událostech v pořadu Howkeye je Maya nucena vrátit se do svého rodného města. Zde musí čelit své minulosti i svým chybám a přijmout svůj původ. Tuhle temněji laděnou podívanou zveřejní Disney+ již 9. ledna.

Amazon Prime Video The Expats

The Expats je nový drama seriál z produkce Prime Video Original v hlavní roli s Nicole Kidman. Příběh se odehrává v Hongkongu a ukazuje životy malé, ale dynamické skupiny žen, které tam žijí. Jejich jedno jediné setkání přitom spustí řetězec událostí, které je všechny navždy ovlivní a změní jim život. Hranice mezi odpovědností a vinnou se pro tyto ženy stává téměř nečitelnou, a tak už pro ně nemůže být nikdy nic tak, jak tomu bylo dřív. Tuto napínavou podívanou si můžete užít od 26. ledna na Amazon Prime Video.

SkyShowtime – The Curse

V lednu se dočkáme také závěrečných dílů seriálu The Curse, který se na SkyShowtime představil již z kraje listopadu. I v tomto případě si v hlavních rolích můžeme vychutnat známé herečky a herce, a to Emmu Stone a Nathana Fieldera. Nově provdaný manželský pár, který vystupuje v problematické show s názvem Fiplanthropy. Během natáčení jsou ale prokleti mladou dívkou. Tato kletba rozpoutá slet událostí, jenž mimo jiné ovlivní také jejich snahy o zplození dítěte. Poslední díl tohoto satirického thrilleru s prvky černého humoru zveřejní SkyShowtime 14. ledna.

V lednu se tak můžeme těšit především na napínavé drama seriály, ve kterých zazáří velké a známé hvězdy. Tak kterému seriálu dáte v lednu šanci vy?