Motoristickému sportu bude věnovat skupina Nova dva nové sportovní kanály, které spustí 29. února. Placené stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6 nabídnou především exkluzivní přenosy závodů Formule 1, ale i další motoristické sporty.

Oba kanály mají nabídnout kompletní pravidelné přenosy všech závodů Formule 1 doplněné o závody WorldSBK (mistrovství světa superbiků) a vybrané fotbalové zápasy z prestižních evropských fotbalových lig, jako jsou Bundesliga, LaLiga a Serie A. „Neustále se snažíme posouvat komfort tuzemských sportovních fanoušků a jako Skupina Nova jim chceme nabídnout nejlepší možný obsah – to se v případě Formule 1 podařilo. Jsem nadšený, že se vrací zpátky domů na Novu,“ komentoval přípravu spuštění dvou nových sportovních kanálů vedoucí sportu pro TV kanály & VOD TV Dušan Mendel.

„Obohacujeme ale i nabídku na našich stávajících kanálech Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Kromě nejpopulárnějších zámořských soutěží NHL a NBA se již od sezóny 2024/2025 diváci mohou těšit také na přímé přenosy z NFL, tedy National Football League, což je nejvyšší profesionální liga amerického fotbalu ve Spojených státech amerických. Zároveň posilujeme naši nabídku bojových sportů o organizaci KSW s řadou českých a slovenských zápasníků. V neposlední řadě se nám také podařilo získat práva na vybrané mezinárodní zápasy ženského fotbalu,“ dodal Mendel.

Mění se i barevné odstíny log jednotlivých stanic Nova Sport

Start motoristicky zaměřených kanálů Nova Sport přichází krátce poté, co o vysílací licenci přišla jediná tuzemská televizní stanice zaměřená na motorimus Sport 5. Tento kanál už několik měsíců nevysílal a rozhodně by se nemohl rovnat novým kanálům Novy s přenosy Formule 1. „Prožitek ze sledování přímého sportovního přenosu je neopakovatelný a platit to bude i v budoucnu. Mám proto velkou radost, že můžeme oznámit rozšíření naší nabídky o dva prémiové sportovní kanály plné atraktivního obsahu. Věřím, že to fanoušci ocení,“ uvedl k ohlášenému rozšíření portfolia lineárních televizních kanálů Daniel Grunt, generální ředitel TV Nova.

Stanici Nova Sport 5 nabídnou svým zákazníkům distributoři O2 Czech Republic a Skylink, Stanice Nova Sport 6 bude k dispozici v nabídce O2 Czech Republic. S dalšími distributory nyní probíhají jednání, uvedla Nova s tím, že zároveň dochází k úpravě barevnosti log Nova Sport. Sportovní kanály Nova Sport vysílají od roku 2008, kdy první stanice tohoto názvu vznikla přejmenováním z Galaxie Sport. V září 2015 začala vysílat stanice Nova Sport 2. V létě 2021 se počet sportovních stanic skupiny Nova zdvojnásobil, když odstartovalo vysílání Nova Sport 3 a 4. Mezi nejprestižnější sportovní soutěže, které diváci mohou na Nova Sport sledovat, patří Liga mistrů UEFA, NHL, NBA, Bundesliga a další.

Štítky