Housově zaměřené české ZUN rádio počínaje rokem 2024 omezilo pokrytí digitálním signálem DAB+. Nadále vysílá v síti společnosti Teleko digital, ale zmizelo ze čtyř vysílačů.

Změnu už na přelomu roku oznámil sám operátor sítě s tím, že od 1. ledna už není možné ZUN rádio naladit z vysílačů Liberec – Proseč na kanálu 5A, Trutnov – Černá Hora na kanílu 5D, Hradec Králové – Stěžery na kanálu 5D a Zlín – Mladcová na kanálu 11C. V ostatních regionech, kde vysílá multiplex Teleko DAB, lze stanici naladit i nadále. Jedná se o Prahu, Brno, Olomouc, Moravskoslezský kraj, Vysočinu, střední Čechy a Ústecko. Provozovatel ZUN rádia změnu potvrdil na svých internetových stránkách. Odchod z některých lokalit zdůvodnil absencí inzerentů v daných oblastech. Posluchači si mohou v těchto regionech ZUN rádio naladit online.

„Od začátku roku 2024 jsme upravili pokrytí signálem. Aktuálně se soustředíme na lokality, kde jsou naši inzerenti. Nadále vysíláme v multiplexu operátora Teleko digital, ale pouze ve vybraných lokalitách. V oblastech, kde ZUN rádio nemá inzerenty a obchodní zastoupení, jsme tento způsob šíření ukončili. Posluchači mimo pokrytí pozemním signálem si mohou program naladit online. Ukončili jsme vysílání z východočeské Černé hory, na Královéhradecku, Liberecku a Zlínsku,“ uvedlo ZUN rádio. Stanice je dostupná v českém DAB+ od prosince 2021, kdy zahájila testovací vysílání v multiplexu Teleko DAB pod názvem Zoner Underground Network.