Tuto neděli oslaví TV Nova třicet let od svého prvního vysílání, které odstartovalo z budovy Měšťanské Besedy ve Vladislavově ulici 4. února 1994 v 19 hodin a zakrátko  se její programy staly nejsledovanějšími na českém televizním trhu. O nadcházejícím víkendu zahájí NOVA oslavy Dnem otevřených dveří v ateliérech známých pořadů. Během víkendu proběhne také řada speciální pořadů z třicetiletého archivu televize jak v terestrickém vysílání, tak i na internetu v produkci VOYO.

V den třicátého výročí zahájení svého vysílání, který letos padne na neděli, uvede TV Nova speciální díl zábavné vědomostní soutěže Na lovu s podtitulem 30 let s Novou. Pořad připomene úspěšné formáty z historie televizní zábavy. Diváci se mohou těšit na čtyři dvojice hvězdných soutěžících, kterými budou Rey Koranteng a Michaela Dolinová, Richard Genzer a Josef Carda, Markéta Mayerová a Slávek Boura a sourozenci Dalibor a Adéla Gondíkovi. Budou-li účastníci proti lovci úspěšní, připadne výhra jako obvykle na charitu.

Narozeninový speciál

Běžně stojí v pořadu Na lovu proti obávanému lovci čtyři soutěžící. V narozeninovém speciálu se mu postaví dvojnásobek osobností. „Bylo hezký vidět ten zástup hvězd Novy k oslavě třiceti let. My jsme se pokusili vytvořit dvojice, aby spolupracovaly a pomáhaly si, což se dost často projevilo tak, že se posílaly ke dnu. Z mého pohledu to bylo velmi zábavný,“ říká moderátor Ondřej Sokol.

Jak poznamenal Geňa, hvězdní hosté se v Na lovu cítili jako potrava pro Doktora Vševěda. Ten měl ale z účasti slavných osobností radost. „Vševěd celebritní díly hrozně prožívá. Vždy se na ně těší. On má ty lidi rád a hrozně rád se seznamuje. Výraz to na něm sice nezmění, ale já vidím, jak je šťastný, když mluví s lidmi, které má rád,“ prozrazuje Ondřej Sokol.

Nedělní díl Na lovu bude speciální i v tom, že v něm vystoupí dva generální ředitelé: Daniel Grunt, který vede televizi v současnosti, a historicky první generální ředitel Vladimír Železný.

Bylo to krásný, řekl bych až dojemný. Ti soutěžící byli spjatí s tou érou Vladimíra Železného a byli to takoví jeho děti. Já se Vladimíra zeptal, jestli Na lovu někdy viděl a jestli by si ten pořad nechal. Ta odpověď mě potěšila, ale chtěl bych, aby si ji diváci poslechli až přímo v pořadu,“ ukončuje Ondřej Sokol (Zdroj: redakce nova.cz).

Od soboty 3. února pak v nočních hodinách (vždy po půlnoci) přinese perličky z třicetiletého archivu nejúspěšnější komerční televize v Česku, jako jsou Zlatíčka, Lucie na bílo, Čundrcountryshow a mnoho dalších.

Speciální web

Již v předchozích dnech spustila NOVA na webových stránkách speciální záložku 30 let spolu. Narozeninová stránka na webu nova.cz nabídne první díly legendárních pořadů nebo raritní záběry z Televizních novin. Diváci budou moci procházet archiv podle žánrů, jako jsou tváře Novy, nepovedené záběry, seriály a pořady, vědomostní soutěže či reality show. Chybět nebude bohatá fotogalerie či medailonky osobností zpravodajství a publicistiky.

V rámci oslav jubilea se TV Nova chystá za svými diváky vyrazit i do regionů. Od května do září je naplánována road show po republice, kde se diváci budou mít možnost potkat se s tvářemi TV Nova, oblíbenými herci a zpěváky, odnést si autogramy a společné fotky, anebo se prostě jen nechat bavit Novou, která je baví už třicet let. Podrobnosti se diváci včas dozvědí na stránce nova.cz.

 

Úvodní fotografie a screenshoty z webu: TV NOVA