Televize Ústeckého kraje, známá spíše pod názvem Ústecká TV, ukončila k 31. lednu vysílání pod licencí provozovatele Ústecká média s.r.o. a od 1. února vysílá na základě nové licence udělené společnosti ZAK TV.

Změnou provozovatele se pro diváky prakticky nic nemění, distribuční smlouva na šíření signálu Ústecké TV v multiplexu 24 přešla na nového provozovatele. Plnou kontrolu nad stanicí ale převzala společnost Euronova Group podnikatele Radka Nováka. Podle něho je změna provozovatele důsledkem neplnění závazků jednoho ze spolumajitelů původní licencované společnosti. „Naším důvodem je fakt, že nám společnost Metropol Group patřící do skupiny IPC dlužila za tvorbu obsahu v UTV a technické zajištění vysílání mnoho prostředků,“ uvedl Novák.

„Vzhledem k tomu, že jednání nikam nevedla, rozhodli jsme se vysílání převzít. Je to ale po vzájemné dohodě s vedením Metropol Group,“ dodal Radek Novák, podle něhož tak společnost ZAK TV rozšiřuje terestrické televizní vysílání do třetího kraje. Dosud vysílala stejnojmennou regionální televizi ZAK TV v Plzeňském a Karlovarském kraji. „Je to organizačně snadnější a synergie úspor je jednoznačná,“ konstatuje šéf skupiny Euronova Group. Vedle distribuční smlouvy přebírá ZAK TV od Ústeckých médií také ostatní obchodní smlouvy, zaměstnance, kanceláře i webovou stránku Ústecké TV.

Euronova Group má prostřednictvím další svojí společnosti Primetime Media podíly i v dalších regionálních televizích, konkrétně v Praha TV a TV Brno 1, provozuje i TV Plzeň a podílí se také na provozu jihočeských Kurýr TV a JČ1 TV a liberecké rtm+. Společnost Primetime Media balíčkuje reklamu s i dalšími spolupracujícími regionálními televizemi. V její reklamní síti Regio TV 1 jsou zastoupeny stanice V1 z východních Čech, TV Morava z Olomoucka, i-Vysočina.cz z Jihlavska, ostravská TV Polar a zlínská TVS (bývalá TV Slovácko).