Strategické celoevropské partnerství se společností Leyard Europe uzavřela skupina EET Group, která se zabývá distribucí a instalací profesionální IT a ProAV techniky. Leyard je jedním z největších dodavatelů displejů a zobrazovacích stěn na světě.

LED displeji a LCD videostěnami od Leyardu jsou vybavena například studia české placené televizní stanice O2 TV Sport či nejsledovanější slovenské televize Markíza. Firma ale dodávala svoje zobrazovací zařízení i německé RTL či veřejnoprávním televizím v Belgii či Nizozemsku. Na evropském trhu se tento čínský výrobce pohybuje od roku 1995, přičemž jeho evropská pobočka sídlí v německém Reutlingenu a výrobní závody má ve východoslovenském Prešově. Svoje zařízení dodává nejen vysílacím společnostem, ale také státním institucím, korporacím, vzdělávacím zařízením či provozovatelům sportovních center.

V rámci spolupráce s Leyard Europe bude EET Group sloužit jako distributor s přidanou hodnotou pro komplexní portfolio produktů společnosti Leyard, včetně špičkových LED displejů, LCD videostěn a dalších nejmodernějších vizuálních řešení po celé Evropě. „Jsme opravdu nadšeni z tohoto nového partnerství se společností Leyard Europe. Zájem o LED řešení v Evropě roste a rozšířením našeho podnikání o jednoho z klíčových hráčů v tomto segmentu nabízíme našim zákazníkům ještě silnější portfolio značek a produktů,“ říká Henrik Finnedal, ředitel obchodní linie ProAV.

„Synergie mezi společnostmi Leyard Europe a EET Group bude pokračovat v našem závazku vyvíjet inovativní řešení a poskytovat našim zákazníkům bezkonkurenční zkušenosti. Jsme přesvědčeni, že tato spolupráce představuje oboustranně výhodnou situaci pro obě společnosti, a především pro naše partnery. Další informace a podrobnosti o partnerství budou oznámeny v nadcházejících týdnech,“ dodal Matthias Adams, obchodní ředitel distribuce Leyard Europe.

Displeji, obrazovkami a LED stěnami od Leyard Europe jsou vybavena mnohá televizní studia v Evropě. Kromě výše zmíněných například vlámská veřejnoprávní televize VRT v Belgii, německá RTL, francouzská zpravodajská platforma Frandroid, londýnské studio americké stanice CNBC, ale také například stiskové středisko Evropské rady v Bruselu.