Promítá se na japonskou vládní budovu Shinjuku v Tokiu a je certifikovaný Guinessovou knihou světových rekordů jako největší architektonický stálý videomaping. Spuštěn byl letos 25. února.

Unikátní projekci zajišťuje dvacet projektorů Panasonic PT-RQ50K s nejvyšším jasem na světě a dvacet projektorů PT-RZ34K, které se používají pro co nejjasnější a pohlcující obsah na co největší ploše. Synchronizovaný zvuk se pouští ze zvukového systému RAMSA. Samotná produkce probíhá za pomoci systémů AcroSign a Remotely Managed Services z cloudu a umožňuje projekci spravovat na dálku, včetně kontroly stavu zařízení a sledování živé produkce prostřednictvím kamery. Do budoucna se počítá s tím, že tato rozsáhlá projekce bude nabízet rozmanitý obsah, který obohatí noční život v Tokiu.

Nejjasnější projektor na světě, Panasonic PR-RQ50K (Foto: Panasonic Connect)

Projektory použité pro tuto venkovní instalaci byly speciálně upraveny pro outdoor použití, takže jsou odolnější vůči prachu, vodě a vibracím, aby se předešlo jejich poškození a poruchovosti. Jde o jedny z mnoha typů projektorů Panasonic optimalizovaných pro trvalé venkovní využití a dlouhotrvající nepřetržitou projekci. Konkrétně instalace na tokijské vládní budově Shinjuku zabírá plochu 13 904 956 metrů čtverečních a je 110 metrů široká a 126 metrů vysoká. Použité projektory mají světelnost 50 000 lm a 30,50 lm. Tyto laserové projektory řady SOLID SHINE dosahují životnosti 20 000 hodin při minimální nutné údržbě.

Projektor Panasonic PT-RZ34K (Foto: Panasonic Connect)