UVNITŘ TRAILER – Absolutní vítěz letošních filmových cen Oscar se v nabídce streamovací služby objeví na první jarní den. Na slavnostním předávání Cen Akademie získal sedm sošek včetně ceny za nejlepší film, nejlepšího herce a režii.

Čeští diváci si budou moci přímo na svých obrazovkách či jiných chytrých zařízeních přehrát oscarový snímek Oppenheimer, který vypráví o programu vývoje atomové bomby ve Spojených státech, přehrát od 21. března, kdy jej exkluzivně zařadí služba Skyshowtime. Snímek režiséra a scénáristy Christophera Nolana bodoval nejen na letošních Oscarech, získal i sedm cen Britské akademie (BAFTA). Příběh teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, jehož laboratoř Los Alamos v rámci projektu Manhattan vytvořila první atomovou bombu, slavil obrovský úspěch již při loňském uvedení do kin. Vznikl podle knihy Americký Prométheus: Triumf a tragédie J. Roberta Oppenheimera, za niž autoři Kai Bird a Martin J. Sherwin získali Pulitzerovu cenu.

V české kinodistribuci film Oppenheimer uvedla společnost CinemArt. Ta ho popisuje: „V době, kdy Druhá světová válka ještě vypadala nerozhodně, probíhal na dálku dramatický souboj mezi Spojenými státy a Německem o to, komu se dřív podaří zkonstruovat atomovou bombu a získat nad nepřítelem rozhodující převahu. V Americe se tajný výzkum skrýval pod označením Projekt Manhattan a jedním z jeho klíčových aktérů byl astrofyzik Robert Oppenheimer. Pod obrovským časovým tlakem se s týmem dalších vědců pokoušel sestrojit vynález, který má potenciál zničit celý svět, ale bez jehož včasného dokončení se tentýž svět nepodaří zachránit…“

Štítky