Jednovysílačová regionální televizní síť odstartuje v průběhu dubna z klatovského vrchu Hůrka, odkud vysílají i tři celoplošné multiplexy 21, 22 a 23 od Českých Radiokomunikací.

Provozovatelem Regionální sítě 22 bude Pavel Kalista, majitel regionální televize FILMpro zaměřené právě na Klatovsko. Multiplex startuje kvůli vstupu FILMpro do terestrického vysílání, protože dosud tento program vysílat jen na internetu, u místních kabelových společností a v celostátní IPTV službě SledováníTV. V Klatovech a okolí jej diváci naladí na kanálu 41. Výhodou stanice je, že využije prakticky stejnou vysílací lokalitu jako programy České televize, Primy, Barrandova či hlavní programy Novy a Nova Cinema. Výkon jejího vysílače bude dokonce vyšší, rovných 100 W, zatímco celoplošné sítě vysílají výkonem 10 W.

Vysílač Regionální sítě 22 ale nevyužije stejný stožár mobilního operátora T-Mobile jako celoplošné multiplexy CRA. Provozovatel ho umístí na místní rozhlednu. FILMpro nabídne divákům regionální zpravodajství a publicistiku, ale také záznamy či přenosy regionálních kulturních či sportovních akcí. Studio FILMpro se totiž může pochlubit vlastním HD přenosovým vozem a několika střižnami. Stanice spolupracuje s Českou televizí na natáčení pořadů Toulavá kamera a sportovních přenosů pro ČT Sport a také zajišťuje reportáže pro Televizní noviny TV Nova z Klatovska a Šumavy.