Nový, v pořadí již osmaosmdesátý vysílač, spustil celoplošný televizní multiplex 24 provozovaný společností Digital Broadcasting. Dokryl jím Rožmitál pod Třemšínem, kam signál jiných vysílačů nedorazí kvůli blízkým vrchům Brd.

Multiplex 24 je v Rožmitále pod Třemšínem zachytitelný na kanále 44, tedy stejném, který využívají také dva silnější středočeské vysílače stejné sítě v Kozmicích u Benešova a v Buchově. Naopak blízkou Příbram tento multiplex pokrývá na sousedním kanálu 45. Operátor tak vylepší pokrytí tematických kanálů skupiny Nova, ale také televizních stanic Joj Family, Paramount Network, CS Mystery, Šláger Orignál, Šláger Muzika, Relax, Rebel a LTV Plus. Nově je může na klasickou anténu naladit zhruba 10 tisíc diváků z Rožmitálu a nejbližšího okolí.

„Zahájením šíření televizních a rozhlasových programů Multiplexu 24 z lokality Rožmitál pod Třemšínem pokračujeme ve zlepšování pokrytí, tentokrát ve Středočeském kraji a budeme v tom pokračovat i nadále postupným spouštěním dalších lokalit. Zahájení šíření z lokality Rožmitál pod Třemšínem na 44. kanálu má pro robustnost pokrytí Multiplexu 24 velký význam a může zlepšit příjem televizního signálu až pro 10 tisíc diváků v dané oblasti,“ uvedl výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas. Celkové pokrytí multiplexu 24 se spuštěním nového vysílače zvýšilo na 97,7 procenta obyvatel České republiky, což odpovídá 10 202 863 divákům.

Rožmitál pod Třemšínem (Foto: Wikimedia Commons / Jiří Jiroušek)