Neutěšená finanční situace televizní skupiny Barrandov má nečekané rozuzlení. Poloviční vlastník společnosti Barrandov Televizní Studio Jan Čermák se dohodl s majitelem televize Prima Ivanem Zachem na odprodeji všech televizních aktivit skupině Prima.

Na Primu tak přechází licencovaná společnost TV Barrandov, pod kterou spadá kromě této plnoformátové stanice také tematické kanály Kino Barrandov a Barrandov Krimi a distribuční smlouva s Českými Radiokomunikacemi na šíření všech tří programů v celoplošném terestrickém multiplexu 23. Skupina Prima si mezitím registrovala ochrannou známku na název a logo Prima Senior, což naznačuje, že chce televizními kanály Barrandov zaplnit niku určenou nejstarším divákům, uvolněnou před časem Českou televizí, která ukončila vysílání programu ČT 3 pro seniory. Současný generální ředitel ČT Jan Souček sice sliboval, že okruh ČT 3 obnoví, nyní ale říká, že se tak stane jedině po zvýšení koncesionářských poplatků.

Podle informací serveru Televizníweb.cz se Prima chystá na kanály Prima Senior 1 (TV Barrandov), Prima Senior 2 (Kino Barrandov) a Prima Senior 3 (Barrandov Krimi) nasadit osvědčené filmy a seriály z produkce komunistické Československé televize. Na někdejší TV Barrandov se tak znovu vrátí Třicet případů majora Zemana, ale také Plechová kavalerie, Žena za pultem, Okres na severu, Chlapci a chlapi či Dobrá voda. To však rozhodně není dobrá zpráva pro TV Seznam, která v poslední době staví svůj úspěch právě na vysílání starších českých filmů a seriálů z archivu Československé televize. Prima Senior hodlá tyto snímky uvádět v pásmu „Znáte z České televize“, což je název, pod kterým uvádí snímky ČT také na své streamovací platformě prima+.

Přechod kanálů Barrandov pod skupinu Prima také zřejmě povede ke stěhování stanic Prima Senior 1, 2 a 3 z multiplexu 23 do multiplexu 22, v němž Prima terestricky šíří všechny svoje stanice. Po snížení kvality obrazu u většiny svých programů zde má Prima volnou kapacitu právě pro dva a až tři nové programy. Součástí kontraktu není odkup sídla TV Barrandov v areálu Filmových ateliérů Barrandov. Jejich prodejem chce Jan Čermák umořit dluhy televizní skupiny Barrandov a vyrovnat se také s dlouholetým majitelem a ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem, který přišel o kontrolu nad těmito televizemi poté, co Jan Čermák prostřednictvím svých dalších firem skoupil větší množství dluhopisů vydaných TV Barrandov.

Pokud jste dočetli až sem, vězte, že ačkoli by vše výše řečené dávalo smysl, jde o pouhý Apríl.