Takřka 36 tisíc předplatitelů získala do konce letošního dubna streamovací platforma czechicehockey.tv, která nabízí přenosy nižších českých lig a mládežnické turnaje. Za službou stojí společnost Perinvest Media, jejíž majitel Perinvest Group provozuje televizi Sporty TV.

Přenosy na czechicehockey.tv probíhají prostřednictvím autonomních kamer, kterými je osazena většina hokejových stadionů v Česku. Dodává je švédská společnost Sportway, která je vedle Perinvest Group polovičním vlastníkem Perinvest Media. V uplynulé sezóně služba zaznamenala více než 900 tisíc zhlédnutí videa. Od loňského září do letošního dubna měly stránky czechicehockey.tv více než 4,8 milionu zobrazení. Počet registrovaných uživatelů přesáhl 35 tisíc a celkové zhlédnutí exkluzivního obsahu činilo více než 900 tisíc. Měsíční předplatné služby vyjde na 320 korun, zvýhodněné roční pak na 1990 Kč.

„Z hlediska hokejových přenosů jsme ukončili druhou sezonu za paywallem. Můžeme ji označit za zlomovou, protože čísla jsou více než pozitivní. Je vidět, že si diváci na novou platformu rychle zvykli, sledujících skokově přibývá,“ komentuje statistiku výkonný ředitel Perinvest Media Matúš Bubeník. Autonomními kamerami je aktuálně pokryto 95 zimních stadionů. Hokejové přenosy nejsou ovšem jediným obsahem, který společnost produkuje. „Spolupracujeme také se svazem florbalovým. V průběhu sezony jsme tedy naplno rozjeli i florbalový projekt – na sportovištích napříč republikou máme prozatím nainstalováno třicet autonomních kamer a další budou přibývat. Flotilu kamer plánujeme rozšířit i v hokej a do svého portfolia chceme přidat další míčový sport,“ dodal Bubeník.

Perinvest Media se specializuje na produkci digitálních přenosů se zaměřením na nižší soutěže a mladší věkové kategorie. Spolupracuje se sportovními federacemi, kluby a promotéry na maximalizaci potenciálu jejich mediálního produktu. Cílem projektu je vytvořit dostupnost zápasů v digitální formě pro každého, zvýšit zájem o danou sportovní aktivitu a umožnit klubům lepší možnosti pro vzdělávání a následnou analýzu. Část přenosů zajišťuje také pro sesterskou televizi Sporty TV, která od letošního dubna vysílá terestricky v celoplošném multiplexu 23 společnosti Czech Digital Group, dceřiné firmy Českých Radiokomunikací.