Předvolební Superduel mezi premiérem Petrem Fialou a předsedou nejsilnějšího opozičního hnutí ANO Andrejem Babišem dopomohl zpravodajskému kanálu CNN Prima News k lepšímu celodennímu podílu, než měla konkurenční ČT 24.

Během středy se tak CNN Prima News stala nejsledovanější zpravodajskou televizí v zemi, když svým vysíláním zasáhla 857 tisíc diváků starších 15 let. Nejvíce k tomu přispěl právě Superduel moderovaný Terezií Tománkovou a Petrem Suchoněm, který oslovil 599 tisíc diváků starších 15 let. „V průběhu téměř celé debaty plné ostrých názorových střetů navíc počet lidí u obrazovek kontinuálně rostl. Superduel byl ve své podstatné části absolutním lídrem televizního vysílání středečního večera,“ dodala televize Prima s tím, že za celý den CNN Prima News dosáhla průměrného podílu na dospělém publiku 4,87 procenta.

Na webu CNNPrima.cz a sociálních sítích pořad zasáhl dalších více než 500 000 uživatelů. Více než čtvrt milionu diváků pak sledoval následující publicistický pořad 360° Pavlíny Wolfové, ve kterém komentátoři a politologové zhodnotili výkony Petra Fialy a Andreje Babiše. Prima upozornila, že diváky oslovila už úterní superdebata, ve které se utkali lídři Přísahy a Motoristů sobě, STAČILO!, SPD a Trikolory, Pirátů a STAN. Pořad zasáhl 498 000 dospělých diváků a stal se nejsledovanějším úterním zpravodajským pořadem po 20:30 hod.

Páteční speciální vysílání z Bruselu

„Rozdělení do dvou debat je určeno na základě preferencí, které reflektují zastoupení názorů ve společnosti. Zastoupeny jsou strany, hnutí a koalice, které se po započítání možné odchylky po zprůměrování relevantních předvolebních průzkumů pohybují okolo hranice 5 %, nutné pro zisk křesel,“ uvedla Prima, která bude v předvolebním vysílání pokračovat i v pátek, kdy volby do Evropského parlamentu v České republice začínají. Nabídne speciální vysílání s Terezií Tománkovou ze studia v Evropském parlamentu v Bruselu. „Diváci se dozví vše, co potřebují vědět předtím, než vyrazí k volbám, nabídneme i pohled do zákulisí sídla Evropského parlamentu, unikátní reportáže, živé vstupy, rozhovory s europoslanci i experty,“ uvedla Prima.

Hosty mají být autoři podcastu Bruselský diktát Ondřej Houska a moderátor CNN Prima News Michal Půr a dlouholetí europoslanci, kteří neobhajují svůj mandát – Jiří Pospíšil (TOP 09) a místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová (zvolena za ANO). Víkendové speciální vysílání vyvrcholí nedělním celonočním volebním studiem s moderátory Terezií Tománkovou, Petrem Suchoněm, Petrem Převrátilem, Kristýnou Malou a řadou hostů z řad politiků i expertů, kteří budou analyzovat výsledky voleb a vysvětlí jejich dopad na životy obyvatel České republiky i na budoucnost Česka a Evropy. Evropská volební noc na CNN Prima News odstartuje v neděli 9. června ve 20:00 a bude pokračovat do ranních 5:55, kdy naváže pondělní speciální povolební Nový den.

Fotografie: CNN Prima News