Změna se dotkne všech vysílačů a dokrývačů multiplexu 4 v Královéhradeckém kraji a vysílače Ústí nad Orlicí – Adrlův Chlum v Pardubickém kraji.

Rozsáhlé rušení signálu Přechodové sítě 13, která na východu Čech šíří ve standardu DVB-T2 programy z celoplošného multiplexu 4 a Regionální sítě 7, vyřeší operátor Digital Broadcasting předčasným přechodem multiplexu 4 na vysílání ve standardu DVB-T2. V pondělí se na tom dohodl s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ). V praxi to bude znamenat dřívější spuštění finálního multiplexu 24 na kanálu 45 pro Královéhradecký kraj, k němuž by mělo dojít v úterý 23. června. Vzhledem k tomu, že na kanálu 45 vysílá multiplex 4 ve standardu DVB-T, bude muset být nejprve tato síť vypnuta.

O den dříve než v Královéhradeckém kraji začne vysílat finální multiplex 24 i v sousedním Pardubickém kraji. Tam bude předčasně vypnut multiplex 4 pouze na vysílači Ústí nad Orlicí – Andrlův Chlum, zatímco na vysílačích Pardubice – Slatiňany a Svitavy – Hřebečov bude vysílání multiplexu 4 zachováno i po 22. červnu. Digital Broadcasting o tom informoval v pondělních nočních hodinách na svém webu www.multiplex4.cz. Zároveň bude 22. června v Pardubickém kraji a 23. června v Královéhradeckém kraji ukončeno vysílání Přechodové sítě 13, a to na všech vysílačích a dokrývačích.

Východní Čechy jsou bez signálu DVB-T2 sítě Digital Broadcasting. Zarušil ho silnější vysílač z Polska

Podrobněji se Televizníweb.cz k tématu vrátí v zítřejším článku.

Štítky