Novinka za 6990 Kč se napojuje buď bezdrátově přes Bluetooth nebo kabelem. Jak je naznačeno v titulku, jde o audio systém typu 2.1.

Zvuková lišta je vybavena displejem typu OLED a jednoduchým dálkovým ovladačem, jehož snímek vidíte ve fotogalerii. Displej, podle výrobce, „…nabízí přehledné informace o stavu funkcí dálkového ovládání, včetně zdroje vstupu, hlasitosti a nastavení zvuku“. Dálkový ovladač je vybaven tlačítky pro základní funkce, jako režim Voice (jasnější dialogy) a tzv. noční režim (Night) utlumující dynamiku pro ty, kteří nechtějí rušit sousedy.

Televizor Sony XR-55X90J má výborný obraz, ale ptejte se: „Bude nám sedět Google TV?“

Zvuková lišta pracuje s formátem Dolby Digital a virtuálním zvukem, je také provedena s důrazem na čistotu dialogů. Některé reproduktory mají, kvůli maximalizaci velikosti membrány, obdélníkový tvar. Subwoofer používá reproduktor o průměru 160 mm, celkový výkon zesilovače je udáván na 330 wattů.

Jak již bylo řečeno, připojení zvukové lišty může být drátové nebo bezdrátové (vyžaduje Bluetooth profil A2DP) a v případě kompatibilních televizorů Sony se díky integrovanému uživatelskému rozhraní nastavení „soundbaru“ dokonce automaticky objeví v menu televizoru. Následně by pak měla jít řídit hlasitost (a zvuková nastavení) pomocí dálkového ovladače TV.

A jaké televizory Sony jsou se zmiňovaným uživatelským rozhraním kompatibilní? Jde o řady… A80K, A90K, A95K, X80K, X85K, X90K, X90S, X95K a Z9K.

Řady A80J, A90J, X80J, X85J, X90J, X95J a Z9J vyžadují aktualizaci firmwaru.

Chcete si vylepšit zvuk na vašem televizoru Sony? Kupte si Sony HT-S400 hned teď!