Televize Seznam výrazně mění svou tvář. Původní záměr stát se nejvýraznější tuzemskou konkurencí zpravodajské jedničky ČT 24 definitivně bere za své – vedení stanice oznámilo, že poslední Večerní zprávy proběhnou v pátek 23. prosince a následně budou z vysílacího schématu definitivně vyřazeny.

Zprávy nedokázaly konkurovat ČT, Nově ani Primě

Jednalo se o jeden z nejambicióznějších zpravodajských projektů v historii českého internetu. Tuzemský hegemon Seznam.cz spustil svoji vlastní televizní stanici, jejíž vysílání přímo koresponduje s internetovým portálem provozovaným v rámci nejnavštěvovanějších stránek ČR.

Jak ukázal vývoj, o obsah Seznam TV byl mezi diváky zájem, avšak primárně přímo v rámci internetového platformy. Krok směrem ke klasickému televiznímu vysílání se ukázal jako neúspěšný a dle údajů z letošního listopadu dokázala televize Seznam oslovit 1,39 procenta divácké obce. Zájem o Seznam meziročně vzrostl, avšak nikoliv v dostatečném tempu.

TV Seznam mění zprávy Televize má nové studio, grafiku i hudbu

Směrem k televizní klasice

Dle nově zveřejněného vysílacího schématu se obsah Seznam TV bude blížit nedávno zrušenému kanálu ČT 3. Větší důraz bude kladen na klasické české filmy a seriály, které budou prokládány zahraničními seriálovými evergreeny.

Ze zahraničních titulů se diváci dočkají seriálů jako jsou Případy detektiva Murdocha nebo Zákon a pořádku: Útvar pro zvláštní oběti. Z českých klasik to budou filmy jako Dobrý voják Švejk, Světáci, Poslušně hlásím, Škola základ života nebo Na samotě u lesa. Své místo budou mít i normalizační perly Chlapci i chlapy nebo učňovská agitka Třetí patro.

Seznam.cz chystá vlastní IPTV Chce stovky tisíc uživatelů

Vlastní nový obsah bude zastoupen soutěží Jukebox Honzy Dědka, reportážním seriálem Moje místa o životě celebrit nebo reality show Zahradní proměny. Představen by měl být i komediální seriál z prostředí myslivců Revír.