Společnost sice nezveřejnila počet prodaných kusů, resp. generovaný obrat, i tak je to ale nejen v oblasti set-top boxů a přijímačů digitálního rozhlasu ojedinělý počin.

Německý Technisat v Česku nabízí pouze set-top boxy pro příjem pozemního a satelitního vysílání a přijímače pro digitální rozhlas. Televizory a také produkty pro chytrou domácnost k nám zatím nedorazily a i když v prvním případě snahy už několik let jsou.

K TÉMATU:

Technisat DigitRadio 210.

Společnost nyní zveřejnila dva seznamy týkající se prodejů v Česku a na Slovensku. První je seřazen podle generovaného obratu, druhý podle počtu kusů. Ten vypadá následovně…

  1. DigiPal T2 HD ex+
  2. DigiFlex TT1
  3. Technicrypt Irdeto CI+
  4. DigiPal Isio HD
  5. DigiPal T2 DVR
  6. Digit Isio STC
  7. DigiPal DAB+, černý
  8. Digitenne TT2
  9. Terrabox T2 (pouze Slovensko)
  10. DigitRadio 210

Druhý seznam, důležitější, protože je o penězích, vypadá následovně…

Prvenství v TOP 10 mezi set-top boxy a rozhlasovými přijímači obhájila donedávna vlajková loď Digit Isio STC, (střídá ji Sonata 1) což je Ultra HD přijímač s dvojitými tunery jak pro příjem pozemní v DVB-T2/HEVC, tak satelitní a kabelový.

Technisat DigiPal T2 HD ex+.

Dvojkou je jednoznačný skokan roku, Technisat DigiPal T2 HD ex+, který jsme také otestovali a který je zároveň nejlevnějším přijímačem značky pro DVB-T/T2. Ten také ostatně vyhrál co do počtu prodaných kusů, jak je vidět výše. DigiPal T2 HD ex+ se začal prodávat v dubnu 2018, o pár měsíců později obsadil druhou pozici co do generovaného obratu.

Na třetím místě skončil DigiPal Isio HD, který se posunul z páté pozice v roce 2017 na třetí příčku. Oproti nejlevnějšímu EX+ nabízí i HbbTV a širokou škálou internetových a síťových funkcí.

Technisat DigiPal DAB+.

Další pořadí jen stručně, více přímo u zdroje…

  • 4. DigiPal DAB+
  • 5. Technicrypt Irdeto CI+
  • 6. DigiPal T2 DVR
  • 7. TechniStar S6
  • 8. DigiPal ISIO HD
  • 9. DigiFlex TT1
  • 10. DigitRadio 210

Štítky