Unikátní 4K set-top box pro DVB-T2 vybavený i zvukovou lištou se začal vyrábět koncem listopadu 2018. Jeho uvedení na trh už bylo několikrát odloženo.

Německý Technisat představil Sonatu na zářijovém veletrhu IFA 2017 v Berlíně. Od té doby bylo oznámeno několik termínů ve kterých se měla začít prodávat, ale nikdy k tomu nedošlo. Poslední zpráva je snad už opravdu finální a naznačuje to, co jsme se dozvídali od konce prázdnin – Sonata 1 by se na českém trhu měla ocitnout ještě do Vánoc.

ČTĚTE TAKÉ: Uvedení Technisat Sonata 1 a DigitRadio 140 opět odloženo

Co přinesl veletrh IFA 2018

Technisat Sonata 1 je extravagantní zařízení, které nemá na trhu srovnání. Vedle tunerů a multimediálního přehrávače je totiž vybavena i zvukovou lištou s reproduktory Elac a k dispozici bude i s bezdrátovým subwooferem. Technisat k tomu říká, že se „…díky nečekaným a přesto neuvěřitelně funkčním kombinacím podařilo vyvinout přístroj, který posunuje filmový zážitek na novou úroveň.“

Sonata 1 se vyrábí v Schönecku a vedle běžných funkcí nabízí mj. zdvojené tunery, rozlišení Ultra HD (4K), dvojici mechanik pro přístupové karty a zmiňovanou zvukovou lištu se zesilovačem o výkonu 4 x 15 W. Nechybějí obvyklé vychytávky Technisatu, jako nahrávání se střihem záznamu, internetová rádia, DAB(DAB+ a mnoho dalšího.