Třináctý ročník tradiční konferenci o audiovizuálních médiích a digitalizaci se uskuteční tuto středu 6. června 2018 v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách.

Hned dva přímé přenosy z konference DIGIMEDIA 2018 nabídnou tuto středu 6. června 2018 veřejnoprávní Česká televize a Český rozhlas. Obě veřejnoprávní média budou celou akci živě streamovat na svých webech. Česká televize prostřednictvím zpravodajského webu ČT24.cz a služby iVysílání.cz, Český rozhlas na webu ČRo Digitální rádio. Kromě toho se informace z konference objeví i ve vysílání zpravodajského kanálu ČT 24 a oborových webech zaměřených na média a televizní vysílání. Akce se zaměří na druhou televizní digitalizaci, aukci kmitočtů v pásmu 700 MHz a digitální rozhlas.

K TÉMATU: Nova a Prima na DIGIMEDII 2018 sdělí svoje představy o DVB-T2. Objeví se jejich HD programy v bezplatném pozemním vysílání?

Přechod na nový televizní standard DVB-T2 je podmínkou pro zachování současného rozsahu programové nabídky terestrického televizního vysílání a uvolnění části spektra pro mobilní sítě nové generace 5G. Jejich aukci, z níž by mohl vzejít čtvrtý plnohodnotný mobilní operátor, připravuje Český telekomunikační úřad na příští rok. Společně s aukcí pásma 3,5 GHz by měla státu vynést přes osm miliard korun. Kmitočty pro nové mobilní datové sítě by měly být k dispozici od poloviny roku 2020.

Štítky