UVNITŘ TABULKA – Celkem již přechodový multiplex DVB-T2 provozovaný Českými Radiokomunikacemi získal kmitočty pro 23 dokrývačů – takřka polovinu plánovaného počtu.

Druhou sadu individuálních oprávnění ke kmitočtům pro dokrývače přechodové sítě pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 získaly České Radiokomunikace (CRA). Nově budou moci zahájit vysílání v novém standardu v Berouně, Hronově, Příbrami, Týnu nad Vltavou, Ústí nad Orlicí a Volarech. První várku kmitočtů pro dokrývače získaly CRA od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) začátkem června. Tehdy šlo o 17 kmitočtů, s těmi současnými mohou CRA zprovoznit již 23 dokrývačů svojí Přechodové sítě 12. Celkově by měl mít tento multiplex okolo 50 dokrývačů – stejný počet jako celoplošný multiplex 2, který vysílá ve standardu DVB-T.

K TÉMATU: Česká televize začne spouštět dokrývače DVB-T2, získala kmitočty pro prvních devět míst

CRA dosud zprovoznily jeden dokrývač v Nýrsku na západu Čech. Termíny spouštění dalších dokrývačů zatím nechtějí zveřejňovat, jisté však je, že tam, kde ČTÚ přidělí individuální oprávnění i České televizi, mohou startovat Přechodová síť 12 i veřejnoprávní Přechodová síť 11 společně, pokud se na tom provozovatelé dohodnou. Česká televize dosud získala kmitočty pro devět dokrývačů, společnost Digital Broadcasting obdržela pro svoji Přechodovou síť 13 zatím 15 kmitočtů. S budováním sekundárních dokrývacích sítí tří přechodových multiplexů se počítá do konce letošního roku.

Štítky