Tři nejlevnější výrobky, které si u nás momentálně můžete zakoupit se jmenují Antex plus Orion T2, Tesla TE-380 mini a Strong SRT 8215. Pojďme se podívat, co nabízejí.

Tesla TE-380 mini (550 Kč) i Antex plus Orion T2 (550 Kč) s logem „DVB-T2 ověřeno“ jsme už testovali, takže tady je to snadné. Výhodou Antenexu je zejména výtečný poměr cena/výkon, překvapivě dobré EPG a mj. také výborná multimédia. U Tesla TE-380 mini se také líbil excelentní poměr cena/výkon a rovněž překvapivě slušný obraz, multimédia a EPG.

K TÉMATU:

Co se týče Strong SRT 8215 (foto v úvodu), který je bez certifikace u CRA, ten za cenu 549 Kč nabízí jednoduché plastové provedení s čelním rozhraním USB, dále pak klasické HDMI a připojení k internetu přes Ethernet (LAN), tedy přes RJ-45. Výsledkem jsou dvě zabudované aplikace – čtečka RSS a předpověď počasí.

Set-top box je bez konektoru SCART a místo něj je k dispozici analogový A/V výstup prostřednictvím konektoru typu jack. Využít můžete obvyklé EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift (přehrávání živého televizního vysílání se zpožděním) a také 30 časovačů událostí, což je nadprůměrné. Počet naladitelných, resp. uložitelných kanálů je sice jen 400, ale v případě českého pozemního vysílání to vůbec nevadí, protože tu naladíte nějakých 100, 150 stanic a řadu z nich pochopitelně několikrát, protože tolik jich na domácím trhu není.

Informace o dalších přístrojích tohoto typu v chystaném přehledu nejlevnějších STB pro české DVB-T2.