Prostřednictvím platformy Instant Research byl v říjnu 2019 na vzorku 829 obyvatel ve věku od 18 do 65 let realizován průzkum věnující se tomu, co lidé očekávají od nového DVB-T2.

Popularita pozemního televizního vysílání není jen výsadou České republiky. Více než 50% penetraci má, podle platformy Instant Research, která průzkum pro společnost T-Mobile realizovala, zhruba ve dvou desítkách zemí EU. Na druhou stranu jsou tu ale také státy, které přechod na DVB-T2 vůbec neplánují, jako například Belgie a Švýcarsko. Vraťme se ale do Česka…

ČTĚTE TAKÉ:

Podle průzkumu Instant Research totiž od DVB-T2 očekává kvalitnější obraz 43 % respondentů, přičemž důležitější je obraz pro muže (60 %), než pro ženy (41 %). Lepší zvuk si slibuje 25 % a téměř 20 % doufá ve více kanálů. Výsledkem je ale také to, že třetina dotazovaných uvažuje, kvůli vypnutí DVB-T, o přechodu na jiný systém vysílání.

Podle nedávno zveřejněné „Studie selhání trhu šíření zemského digitálního televizního vysílání“ pro MPO, přijímalo DVB-T zhruba 58 % tuzemských domácností, přičemž asi 40 % nevyužívalo žádnou jinou televizní platformu. V průzkumu pro společnost T-Mobile pak pouze pozemní digitální vysílání přijímalo 43 % respondentů.

Štítky