Český operátor připravil novou aplikaci pro přístroje využívající operační systém Android TV, a to jak pro televizory, tak pro některé set-top boxy a multimediální přehrávače.

„Aplikace pro Android TV a set-top boxy je dalším viditelným krokem ke zvyšování technické úrovně televizní platformy Digi TV i uživatelského komfortu našich zákazníků,“ říká k tomu Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb Digi TV, a doplňuje: „Na začátku roku 2019 jsme spustili aplikaci pro chytré televizory Samsung, následovala aplikace pro Apple TV, Live TV Portál pro sledování Digi TV na webových prohlížečích i nové vylepšené mobilní aplikace pro tablety a mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android. Kromě toho navyšujeme, zejména u televize přes internet, počet programů vysílaných v HD. Aktuálně jich je v naší nabídce již téměř sedmdesát.“

ČTĚTE TAKÉ: Terestrickou televizi přijímá již 60,4 % českých domácností, IPTV brzy porazí kabelovku

Pro sledování Digi TV na výše zmiňovaných přístrojích stačí nahrát aplikaci, přihlásit se a sledovat vysílání bez nutnosti připojovat speciální set-top box a mít tudíž i další dálkový ovladač. Digi TV v zaslané tiskové zprávě hovoří o značkách „…Sony a Philips, tento systém ale ovládá chytré televizory dalších značek: například TCL, Thomson, Metz či Sharp.“ Aplikace by měla být podle výrobce nově dostupná například i pro Nvidia Shield.

Digi TV přichází se zcela novým grafickým prostředím, které má být postupně nasazeno i v dalších aplikacích. V nejbližší době půjde o stávající set-top boxy Arris a následně se pak objeví i v dříve uvedené aplikaci pro televizory Samsung.

Štítky