Novinky nepřicházejí jen v podobě vlajkových modelů X (X91), ale také v nižší řadě C. Navíc jsou tu i nové audio produkty, včetně zvukové lišty Ray-Danz představené už na podzimní IFA 2019, a bezdrátových sluchátek měřících tepovou frekvenci.

Společnost také na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas potvrdila, že od druhého čtvrtletí 2020 uvede na evropský trh své automatické pračky a chladničky, tedy „velkou bílou“, nabízející například zamrazení potravin během dvou minut. Rovněž představila svůj první mobilní telefon TCL 10 5G pro sítě typu 5G (uvedení 2. čtv. 2020).

ČTĚTE TAKÉ:

A teď k televizorům. O nové verzi plošného podsvícení Vidrian Mini-LED určeného ovšem až pro další generaci TV (2021, možná podzim 2020) jsme se už zmiňovali, takže pojďme k běžnějšímu zboží. Tím bezesporu není vlajková řada X91, ke které se dostaneme záhy, více se jí blíží modely řada C i když z tohoto úhlu pohledu sem také nezapadají. Používají totiž vyspělou technologii LCD panelu Quantum Dot a mimo jiné také podporují HDR systém Dolby Vision. Podle všeho tak spíše půjde o vyšší střední třídu.

TCL C81 a C71 se chystají na evropský trh někdy v květnu, červnu.

TCL C81 a C71 (obě zřejmě v rozlišení 4K) zvládají také audio formát Dolby Atmos a zabudována je firemní verze umělé inteligence TCL AI-IN a operační systém Android (platí to i o X91). Obě řady se mají na evropském trhu objevit ve druhém čtvrtletí roku v následujících úhlopříčkách:

  • TCL C71 – 127 cm (50″), 140 cm (55″), 165 cm (65″)
  • TCL C81 – 140 cm (55″), 165 cm (65″), 191 cm (75″)

 

TCL X91 už přichází s rozlišení Ultra HD (8K).

Nejvyšší řada TCL X91 má opět LCD obrazovku typu QLED i když na druhou stranu není jasné (nebylo to oznámeno), zda má plošné podsvícení Mini LED, jako model X10. Firma pouze sdělila, že i zde je k dispozici tzv. lokální stmívání, tzn. regulace podsvícení displeje v rámci zón. Údaje o výrobcích zatím na firemních stránkách chybějí.

V Evropě dostupný model (2. čtvrtletí) má mít obří úhlopříčku 191 cm (75″), rozlišení Ultra HD (8K) a rovněž podporu Dolby Vision a Dolby Atmos. Řada také obdržela certifikaci Imax Enhanced a audio systém pochází od společnosti Onkyo. Zajímavostí je vysouvací kamera, která se aktivuje podle používané aplikace.