Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) na svém druhém letošním zasedání udělila společnosti FTV Prima dvě licence.

První se týká „provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím zvláštních přenosových systémů“ (internet), je pro kanál CNN Prima News a na obvyklých na 12 let. Podle licence je časový rozsah vysílání minimálně 16 hodin denně a uvedená základní programová specifikace je „Tematický program informačního charakteru, výčet převažujících žánrů: zpravodajství, publicistika, magazíny, diskusní pořady, další typy pořadů informačního a dokumentárního charakteru.“

K TÉMATU: Prima +1 odstartovala v DVB-T i DVB-T2

RRTV – žádost o licenci pro pozemní vysílání stanice Prima +1.

Druhá licence se týká provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání Prima +1, je taktéž na 12 let a FTV Prima, s. r. o. ji získala nezvykle rychle. Žádost totiž byla podána, jak vidíte na snímku výše, 7. ledna 2020.

Rada rovněž zapsala, ke dni 28. ledna 2020, společnost Vodafone Czech Republic, a. s. do Evidence poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání s tím, že její služba bude provozována pod názvem Videopůjčovna a šířena prostřednictvím aplikace pro set-top boxy a mobilní zařízení. Poskytována má být od 1. března 2020.

Štítky