Každoroční prestižní designové ceny přinesly úspěch jednomu televizoru, dvěma monitorům a sluchátkám společnosti TP Vision.

Původem hongkongská TP Vision produkující výrobky značky Philips oznámila zisk čtyř cen na letošním iF Design Awards. Tato ocenění se udělují skoro 70 let a mají vyjadřovat uznání za mimořádné úspěchy v návrhářské sféře. Letos bylo zaregistrováno více než 6000 přihlášek z téměř 70 zemí světa, kritéria zahrnují, citujeme, „míru inovace, formální kvalitu, funkčnost a ohleduplnost vůči životnímu prostředí“.

ČTĚTE TAKÉ: Philips sází na poměr cena/výkon, špičkový zvuk od Bowers & Wilkins a třeba i na ovladač v kůži

Rod White, ředitel designu společnosti TP Vision, k ocenění říká: „Klíčovým faktorem, jímž se naše produkty odlišují od konkurence, je to nejlepšího z evropského designu. Vnímáme, jak zákazníci používají naše výrobky a radost z pořízení produktu hraje stejně důležitou roli jako jeho kvalita. Specializovaný designérský tým v Evropě představuje zásadní prvek pro celkový zákaznický dojem.“

A jaké výrobky se mohou pyšnit iF Design Awards 2020? Z našeho úhlu pohledu především televizor Philips OLED855 (na snímku) s novou generací obrazového procesoru P5 a s úhlopříčkami 140 cm (55″) a 165 cm (65″), konkrétně jde o modely Philips 55OLED855 a Philips 65OLED855. Více informací najdete v samostatném článku.

Dalšími vítězi iF Design Awards jsou monitory Philips 279C9 a Philips TAW8805 a také audiofilská sluchátka Fidelio X3. Všechny čtyři produkty pocházejí z dílny specializovaného amsterdamského týmu zaměřeného na evropský design.