V pondělí 23. března 2020 spouští ČT svou novou stanici, která má být okamžitě dostupná v pozemním, satelitním i kabelovém systému.

Start ČT 3, tzv. Televize třetího věku, odůvodňuje veřejnoprávní médium snahou pomoci starším lidem, kteří jsou v této době nuceni zůstávat doma. Kanál bude programově laděn jako tzv. klidnější a podávání všech informací má být přizpůsobené seniorům. Vysílat bude denně od 9:00 do 17:25 hod., náplň se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu doplněný tematickými magazíny a základním informačním servisem.

K TÉMATU:

„Chceme v této těžké situaci sloužit další velké skupině našich diváků. Vysíláme už speciální vzdělávací bloky pro školáky a rodiče, a teď se zaměřujeme na nejzranitelnější skupinu populace, která tráví doma nejvíce času. Na televizním vysílání vyrostlo již několik generací a my díky našemu bohatému archivu můžeme nabídnout obsah přesně šitý na míru jejich potřebám, doplněný navíc o informační servis a nově vyráběné magazíny s praktickými radami. Chceme přinést divákům dobrou náladu a evokovat příjemné vzpomínky,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Prozatím půjde o provizorní vysílání. Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program.“

V pozemním vysílání najdou diváci nový kanál ČT 3 pouze ve standardu DVB-T2.

Podrobnější informace o ČT 3 přineseme v zítřejším článku

Štítky