Bezplatný kanál pro slovenské i české diváky zaznamenal už týden po zařazení do vysílání značnou pozornost a šestou příčku ve sledovanosti.

Stanice vysílá bez reklamy a celková sledovanost ve vysílací síti společnosti Antik Telecom dosáhla v období 1. 4. až 7. 4. 2020 podílu 5 %, čímž se řadila na šesté místo v žebříčku nejsledovanějších před například Joj Plus či Doma. Dne 12. dubna si nový kanál získal podíl dokonce 6,65 % a čtvrtou pozici.

Jaký dopad má pandemie koronaviru na televizní vysílání? Dotčen není pouze přechod na DVB-T2

„Veľmi nás teší, že diváci pozitívne zareagovali na našu ponuku vzdelávacieho obsahu ohľadom aktuálnej krízovej situácie. Našim cieľom bolo prispieť našim technologickým know-how a skúsenosťami zo sveta k zvládnutiu epidémie v podmienkach našej krajiny,“ vysvětluje Igor Kolla, generální ředitel Antik Telecom a pokračuje: „Je úplne výnimočné získať už týždeň po štarte vysielania a zasituácie keď o víruse informuje aj množstvo ostatných televízií šiestu priečku sledovanosti. Je to pre nás záväzok investovať do vylepšenia obsahu ešte viac energie aj našich zdrojov. V najbližšom čase mienime tento informačný nástroj poskytnúť pre distribúciu dôležitých informácií na verejných miestach až po vchody do bytových domov a dať ho miestnym orgánom k dispozícii pre presné cielenie rád či upozornení občanom.“

Stanici jsme nenašli například u největšího satelitního operátora Skylinku, byla ale u výborné internetové televize Lepší.TV.

Slovenská stanice Corona Virus InfoTV vysílá 24 hodin denně aktuální rady a pokyny krizového štábu, informace o tom, jak správně dodržovat hygienu a také aktuální stav nakažených, vyléčených apod. nejen na Slovensku, ale i ve světě. Podle vyjádření provozovatele budou brzy přidána i data z České republiky. Zároveň se připravuje distribuce obsahu na veřejná místa s možností přidání vlastních informací od místních samospráv.

Štítky