Plánovaná, skoro celodenní údržba, čeká v úterý brněnský vysílač na stanovišti Krásensko, Kojál a také České Budějovice, Chlum, Kleť. Bude vždy bez náhrady.

V úterý 28. 7. se v době od 6:00 do 15:00 odmlčí vysílač Kojál, což znamená přerušení vysílání Multiplexů 1 až 3 (DVB-T) a dvou přechodových vysílacích sítí – veřejnoprávní jedenáctky a komerční 12. Ta šíří i hlavní komerční kanály Skupiny Nova, FTV Prima a TV Barrandov.

Liberecký kraj pokračuje v přechodu na DVB-T2, dnes skončí na Ještědu multiplex 2 a Přechodová síť 12

V případě Českých Budějovic, resp. vysílače Chlum, Kleť, nastane výluka v té samé době a dotkne se tří finálních sítí DVB-T2 – veřejnoprávní 21 a komerčních sítí 22 (dvacítka nejrůznějších hlavních i doplňkových stanic) a 23. Přes Multiplex 23 se šíří desítka nejrůznějších stanic, včetně současné špičky – 4K kanálu NASA TV UHD, který ovšem můžete vidět jen tehdy, pokud máte doma televizor s tímto rozlišením a tunerem DVB-T2/HEVC.

Pokrytí vysílače České Budějovice, Chlum, Kleť pro Multiplex 23, červenec 2020.

Ve středu 29. 7. by měli s výlukou počítat ti, kteří chytají televizní signál z vysílače umístěného na stanovišti „Liberec-H. Hanychov 153“, což je v rámci ČRa označení používané z historických důvodů pro Ještěd.

Zde výluka započne o půlnoci a potrvá do 12:00 hod. a dotkne se Multiplexu 3 (Óčko, Prima Krimi či Šlágr TV) a Multiplexu 21 (ČT, DVB-T2). Výluka pro Multiplex 2 a Přechodovou vysílací síť 12 na stránkách CRA uvedena nebyla.

Ve stejnou dobu postihne plánovaná údržba také televizní vysílač na stanovišti Sušice, Odolenov – Svatobor, a to pro DVB-T Multiplex 3 a finální DVB-T2 Multiplex 21 České televize.

Poslední plánovaná údržba na vysílačích CRA je pro tento měsíc připravena na 30. 7. pro vysílač Jeseník, Karlova Studánka – Praděd.

Štítky