Nástupce multiplexu 3 zprovozňuje vysílače, z nichž jej nebylo možné v éře DVB-T naladit. Kromě Klínovce jde i o chebskou Zelenou horu, která odstartovala ve středu.

Televizní diváci v dosahu západočeského vysílače Klínovec mohou ode dnešního dopoledne naladit novou finální síť DVB-T2 s jediným programem v Ultra HD rozlišení, který je u nás dostupný volně v pozemním vysílání. Jde o multiplex 23 a program NASA UHD, jenž vysílá společně se stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov HD, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, Šlágr TV, Šlágr 2, TV Noe a TV Seznam HD na kanálu 31. Již ve středu tato síť zahájila vysílání z dalšího vysílače v Karlovarském kraji, který multiplex 3 ve standardu DVB-T nevyužíval: chebské Zelené hory. Od minulého týdne pak lze multiplex 23 naladit také z dokrývačů Karlovy Vary – Tři kříže a Kraslice – Sněžná.

Multiplex 23 postupně v Karlovarském kraji zprovozní i dokrývače Aš – Háj, Rotava – pod hřbitovem a Mariánské Lázně – hotel Monty, takže bude dostupný ve všech lokalitách jako sesterský multiplex 22 či dříve Přechodová síť 12 (a v DVB-T multiplex 2). NASA UHD a další programy z této sítě jsou tak dostupné pozemní cestou v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji, a také z dvou dokrývačů v Krkonoších, které se nachází ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí. Program NASA UHD ovšem mohou naladit pouze diváci vybavení televizorem Ultra HD/4K.

NASA UHD rozšiřuje pokrytí, nově ji v DVB-T2 zdarma naladí diváci v Karlovarském kraji

 

Štítky