Projektory s krátkou projekční vzdáleností se postaví blízko ke stěně nebo k plátnu na které mají promítat, takže se neinstalují na opačný konec místnosti, což má své jasné výhody.

Na akci Život nezastavíš uvedla společnost Samsung netradičně vypadající projektor a i když se má letos prodávat všude možně o tom, zda dorazí i k nám prý ještě nebylo rozhodnuto. Nicméně podobných výrobků je na našem trhu už několik a vzpomeňme například Hisense Laser TV, o které jsme vás informovali už v roce 2018.

Na český trh přichází Hisense Laser TV aneb Televizor úplně jinak

The Premiere bude nabízen ve dvou verzích podle úhlopříčky obrazu jakou dokáže vytvořit – The Premiere LSP7T a The Premiere LSP9T. K mání tak bude buď v 305 cm (120″) nebo ve 330 cm (130″), přičemž zatím máme informace o rozměrnější verzi.

Má být založen na laserové projekci (tři lasery) a nabídnout obraz s rozlišením Ultra HD (4K) i když v této fázi není jasné, zda bude skutečný, nebo toho bude dosaženo nějakým vylepšením. Tím nejdůležitějším je však udávaný světelný výkon, který má dosahovat až 2800 ANSI lumenů, a to je papírově hodně příjemné! Má také vestavěný subwoofer a zároveň by měl být prvním projektorem s certifikací HDR10+ i když jsme ho na oficiální stránce zatím nenašli.

Samsung v tiskové zprávě hovoří o tom, že k provozu nepotřebuje plátno – jen vhodnou zeď, a že má využívat firemní platformu Smart TV tedy o. s. Tizen. To by znamenalo nejspíše i příslušné aplikace a protože jich má Samsung hodně, bylo by to dalším bodíkem pro koupi. Tou je ovšem i v podstatě nulová instalace, protože ho stačí posadit na skříňku někam u stěny na níž chcete obraz promítat.

Informace o dalších produktech uvedených na virtuálním setkání Samsung Life Unstoppable určených pro letošní rok, najdete na digirevue.cz, a to včetně „velké bílé“, jako například unikátní modulární chladničky.