AKTUALIZOVÁNO: Známá čínská značka takovouto kombinaci projektoru a televizního přijímače uvedla už několikrát. Nyní přichází s novým jádrem projekčního systému, zvukem v Dolby Atmos a novou verzí o. s. Vidaa U4.

AKTUALIZOVÁNO, 17. 11. 2020: světelný tok má být „2700 ANSI lumenů (typická hodnota)“, mechanika pro přístupovou kartu ve verzi CI+ 1.4.

V předchozí verzi Hisense Laser TV H100LDA s 254 cm úhlopříčky z roku 2018 pocházelo audio od JBL a zabudovaný DLP projektor s rozlišením Ultra HD 4K (3840 x 2160 bodů) měl světelný tok až 3000 lm a používal laserový zdroj světla. Ten používá i současná verze, ale svazek světla má být soustředěnější a s nižším rozptylem.

Na český trh přichází Hisense Laser TV aneb Televizor úplně jinak

Nejnovější Hisense 100 L5F (159.990 Kč) s kompletním tunerovým osazením má tu samou úhlopříčku a stejné rozlišení a také se instaluje blízko stěny na kterou je obraz promítán (zde 19 cm). Doporučená pozorovací vzdálenost je – při dané úhlopříčce – pouhé 4 m, oproti 9 m, které by byly nutné u obdobného konvenčního televizoru. Audio systém dává 30 wattů, je ale možné připojit i externí zvukovou lištu s Bluetooth.

„Hisense vidí v laserové projekční technologii budoucnost, pokud jde o kategorii větších televizorů s obrazovkou nad 65 palců. Pro lidské oko totiž představuje tato technologie přirozenější způsob zobrazování; sledování je tak pohodlnější a neunavuje. Proti stejně velkým LCD televizorům má ale laserová TV navíc i poloviční spotřebu elektrické energie. A je podstatně lehčí, a proto je její instalace rychlá a jednoduchá – na rozdíl od ultra velkých LCD televizorů se vše obejde bez stavebních úprav.“ Říká Matěj Hušták, marketingový manažer Hisense pro ČR a SR.