AKTUALIZOVÁNO: Operační systém webOS ve své verzi 6.0 nabídne základní obrazovku podstatně více orientovanou na doporučený obsah. Tomu také mají odpovídat úpravy dálkového ovladače televizoru.

AKTUALIZOVÁNO, 11:40 hod.: odpověď od LG na dostupnost webOS 6 pro starší TV – „Ano, stejně jako v minulosti se nový operační systém webOS 6.0 týká pouze produktových novinek pro modelový rok 2021. Starší modely obdrží pouze vybraná drobná vylepšení, které je možné implementovat do nižších verzí operačního systému formou aktualizace firmware, ale nebude se jednat o plnohodnotnou změnu na verzi webOS 6.0.“

 

Nová funkce „Next Picks“ analyzuje preference a vyhledává další obsah odpovídající vkusu diváka. Navíc s využitím historie prohlížení doporučuje dva živé programy z nabídky televizního vysílání a jeden titul z on-line videotéky (VoD) nebo aplikaci, které podle ní nejvíce odpovídají představám majitele televizoru.

„Nejnovější verze naší uživatelsky přívětivé, otevřené televizní platformy webOS 6.0 představuje nejvýznamnější aktualizaci od doby, kdy jsme v roce 2014 webOS představili,“ řekl Park Hyoung-sei, prezident společnosti LG Home Entertainment Company. „S novou verzí webOS demonstruje LG svůj závazek nabízet služby, produkty a technologie, které reagují na potřeby a přání našich vážených zákazníků.“

Domovská obrazovka LG webOS 6.0 tak, jak ji zaslal výrobce.

WebOS 6.0 je určen pro televizory LG typu OLED, QNED Mini LED, NanoCell a UHD Smart TV, rok výroby oznámen nebyl, takže není jasné, zda půjdou aktualizovat například i loňské modely.

Vylepšená technologie umělé inteligence LG ThinQ AI podporuje nové hlasové příkazy pro služby Google Assistant i Amazon Alexa, nová je také funkce Magic Explorer (vylepšený LG Magic Link) přinášející další obsah související s puštěným pořadem (herci, místa, informace o filmech, atd.). Dá se předpokládat, že se možnosti budou lišit podle země už jen proto, že asistenti nepracují v češtině.

Televizory Samsung 2021: přicházejí zcela nové Neo QLED, očekávané MICRO LED a další „designovky“

Nový dálkový ovladač Magic Remote 2021 má mimo jiné nabídnout rychlejší propojení mezi televizorem a dalšími zařízeními, dále rozšířené rozhraní klávesových zkratek pro přístup k populárním zahraničním poskytovatelům obsahu a funkci Magic Tap využívající NFC. Ta je určena k propojení s mobilem prostým dotykem, resp. ťuknutím.