Český rozhlas poprvé zveřejnil termíny zahájení vysílání dvou připravovaných digitálních stanic, které rozšíří programovou nabídku celoplošné sítě ČRo DAB+.

Stálý sportovní program Českého rozhlasu, digitální stanice Radiožurnál Sport, odstartuje 21. května se zahájením letošního Mistrovství světa v hokeji. Druhý plánovaný digitální program pro seniory, který se zaměří na pořady z archivu, Český rozhlas spustí 1. října. Radě Českého rozhlasu to ve čtvrtek řekl generální ředitel ČRo René Zavoral, informoval server ČRo Digitální rádio. Primárním distribučním kanálem obou stanic bude pozemní digitální vysílání DAB+, naladit je ale bude možné také online. Naopak se s nimi nepočítá v analogovém FM pásmu, kde není dostatek volných frekvencí.

Oba programy by měly podpořit zájem posluchačů o DAB+, který zatím v České republice stagnuje – příjem digitálního rozhlasového vysílání přiznává jen pět procent populace. Kvůli Radiožurnálu Sport rozhlas nabírá nové zaměstnance a připravuje technické zázemí i rozpočet. Podrobněji chce Zavoral projekt představit na dubnovém zasedání Rady ČRo, kde by také radní měli vznik nové stanice posvětit.

Český rozhlas chystá vlastní „ČT 3“. Digitální program pro seniory odstartuje na podzim

Štítky