Společnost představila, resp. upřesnila některé údaje o dalších televizorech v řadách Neo QLED, MicroLED a u designových modelů. Oznámila také „chytré“ monitory a zvukové lišty.

Nové televizory v modelech Lifestyle TV, MicroLED a Neo QLED přinášejí další úhlopříčky a například u úžasného The Frame, který stále nemá konkurenci, i výrazně navýšenou kapacitu paměti pro fotografie.

Uvažujete o koupi letošního modelu televizoru Samsung? Tady si můžete vybrat.

Televizory Samsung 2021: přicházejí zcela nové Neo QLED, očekávané MICRO LED a další „designovky“

LCD televizory s obrazovkami QLED byly opět vylepšeny.

Neo QLED: staré dobré LCD, ale s novým podsvícením od 140 cm

Panel typu QLED nyní obohacený o přepracované podsvícení žárovkami LED, které mají, podle Samsungu, rozměr asi 1/40 těch původních. Tzv. Quantum Mini LED dovolují komplexní řízení vyzařovaného světla, odezva obrazovky jako takové je udávána na 5,8 ms.

V letošním roce také hodlá firma uvést televizory s rozlišením Ultra HD (8K) a úhlopříčkou 165 cm (65″), 191 cm (75″) a 216 cm (85″) zatímco modely QN85A a QN90A půjdou od 140 cm (50″).

Jinak obrazovky Samsung Neo QLED míří do vlajkových řad s rozlišením Ultra HD (8K), jako QN900A, a také do QN90A (4K). Doprovázet je rovněž bude zcela nový obrazový procesor.

Jak vidíte, Samsung má báječně naplánováno, resp. pečlivě rozvrstveno.

Zcela nová obrazovka MicroLED je bez rámu (je jen z boku) a sesazuje se z modulů. Můžete mít tak libovolný pravoúhlý tvar. Třeba „T“…

MicroLED přichází do domácností

V případě zcela nové technologie obrazovky zvané u Samsungu MicroLED (obrazovku skutečně tvoří žárovky LED) se dočkáme variety na téma Led Wall z roku 2018. Jak jsme už oznámili, výrobce letos hodlá tuto převratnou technologii vnést i do domácností, pochopitelně patřičně movitých.

Televizory s obrazovkou typu MicroLED mají být celosvětově ke koupi od března v úhlopříčkách 99″ a 110″, tedy 251 cm, resp. 279 cm, na podzim by mělo přijít kratších 88″ (224 cm) a později pak také zřejmě cílových (pro nejbližší budoucnost) 193 cm. To už by mohlo být zajímavější i běžné domácnosti v rodinných domech.

Televizory s obrazovkami MicroLED mají pracovat se čtyřmi obrazovkami v jedné. Velká (celková) obrazovka má jít rozdělit na čtyři menší (4Vue – Quad View) a sledovat by pak mělo jít v každé části něco jiného.

Včetně kombinace tunerů, streamování a her.

Více jsme na téma technologie a provedení MicroLED psali v článku „Unikátní LED Wall v CNN Prima News přímo září. Pracuje totiž se zcela novým principem obrazovky“. xxx https://www.televizniweb.cz/2020/06/unikatni-led-wall-v-cnn-prima-news-primo-zari-pracuje-totiz-se-zcela-novym-principem-obrazovky/

Samsung Terrace, aneb Prostě pohodička!

„Designovky“: Frame bude mít výrazně navýšenou kapacitu pro fotografie

Co se týče tzv. lifestylových, designových, televizorů, Samsung The Frame významně navýší úložný prostor pro fotografie, a to z 500 MB v roce 2020 na 6 GB v roce letošním (až 1.200 snímků ve špičkové kvalitě).

Jak už jsme vás také informovali, televizor Frame bude tenčí (25 mm), bude mít ke stěně „těsněji připoutaný“ držák obrazovky a nové příslušenství (polici) označené jako My Shelf. Má být ušito ještě více na míru konkrétnímu prostředí a určeno je pro The Frame.

Změny nebyly oznámeny u zatím jediného venkovního (chcete-li outdoorového) televizoru na světě, The Terrace. Termínově to u nejrozměrnějšího modelu 190 cm podle stávajícího itineráře vypadá na léto. Úhlopříčky jsou vskutku zajímavé i pro české domácnosti (v bazénech na planetě excelujeme – škoda, že díky neschopné vládě jinde nikoli) a jde se od 140 cm (55″), přes 165 cm (65″) až po 190 cm (75″).

Připomínáme že unikát jménem „Terasa“ má certifikaci na venkovní používání IP55 a panel je prý chráněn na až šest hodin, zřejmě přímého slunečního svitu (ten mu pochopitelně dává zabrat!), o výkonu 700 W a teplotě až 40 stupňů.

Více informací o The Terrace na digirevue.cz. https://www.digirevue.cz/cz/zpravy/item/737-samsung-terrace-aneb-televizor-nejen-na-zahradu

Q950A nabídne audio v systému 11.1.4, a to je hodně unikátní!

Adaptibilní zvukové lišty

Řada Q Series je pro rok 2021 vybavena technologií Q-Symphony, která dokáže proměřit okolí, tedy konkrétní prostor ve které je nainstalována, a přizpůsobit mu zvukové podání.

Model Q950A (na snímku) se zvukovým uspořádáním 11.1.4 si rozumí i s hlasovými asistenty, což pro nás zatím není zajímavé.

Samsung Smart Monitor…

„Chytré“ monitory s Wi-Fi

Samsung Smart Monitor spojuje klasický monitor s televizorem. Podporuje bezdrátové technologie Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX i Apple AirPlay 2, a můžete tak třeba streamovat multimediální obsah přímo mobilu či počítače. Letošní verze herního monitoru Odyssey G9 je pak vybavena LCD panelem Quantum s podsvícením Mini LED.

Do monitorů patří i digitální interaktivní tabule Samsung Interactive Display Flip s úhlopříčkou 191 cm (75″), na kterou se dá kreslit, psát a dají se i upravovat jiné práce. Je určena především pro vzdělávání na dálku a práci z domova. Zmiňovaná úhlopříčka doplňuje už dříve uvedené modely se 140 (55″), 165 (65″) a 216 cm (85″).

Záznam Samsung Unbox & Discover 2021 si můžete pustit na Youtube…