Konkrétně jde o velmi rozměrné televizory s obrazovkami NanoCell a podsvícením z miniaturních LED, Mini LED.

„Televizory LG QNED Mini LED představují evoluční skok vpřed, který využívá jedinečnou technologii reprodukce barev a Mini LED podsvícení od LG k dosažení vrcholu kvality obrazu LCD,“ řekl Park Hyoung-sei, prezident LG Home Entertainment Company.

Televizor LG 55NANO91: spolehlivý systém, výtečné třídění kanálů i HDMI 2.1

Tisková zpráva k tomu dodává následující: „Čím větší je obrazovka, tím menší musí být detaily. Podsvícení televizorů LG QNED Mini LED obsahuje v porovnání s jinými televizory podobné velikosti menší diody, což zvyšuje jas i počet zón lokálního stmívání. Například 86palcový televizor LG s rozlišením 8K (model 86QNED99) je podsvícen přibližně 30 000 diodami LED uspořádanými tak, aby vytvořily přibližně 2500 stmívatelných zón a zajistily 10x lepší kontrastní poměr než běžné LCD televizory. Hlubší černá a větší detaily v tmavých oblastech vytvářejí větší pocit hloubky, díky kterému působí obraz realističtěji.“

V praxi půjde o úhlopříčky od 165 cm (65″) do 218 cm (86″). Další parametry a konkrétní termíny a ceny oznámeny nebyly. Zveřejněno bylo pouze to, že začínat se bude Severní Amerikou.

Víte co je to Mini LED?