Tohle přenosné rádio zvládá i přehrávání z rozhraní USB, má bassreflexové otvory a pět tlačítek pro uložené stanice. A ještě něco navíc!

Jedním z nejzajímavějších parametrů je totiž výkon podle RMS. Panasonic udává dvojí: při napájení ze sítě je to 20 W (1 kHz, THD 10 %, 3 Ω) a při napájení z baterií (12 W, 1 kHz, THD 10 %, 3 Ω). Tohle skutečně jen tak neuvidíte!

Velký přehled rozhlasových přijímačů s DAB+ v ceně od 1000 do 3000 Kč

Na stránkách výrobce je ale zjevně chyba, protože se tu o RX-D552 hovoří jako o „jednopásmovém systému s 1 reproduktorem“ a přitom na snímcích jsou jasně vidět dva, což by zase až takový problém nebyl, kdyby o řádek níže nebylo napsáno: průměr „8 cm, plný rozsah x 2“. Takhle to celé působí jako klasický „stereo jezevčík“ se širokopásmovým reprosystémem, ale na potvrzení si musíme počkat.

Vše doplňuje mechanika CD schopná přehrát i CD-R/RW/MP3 a Bluetooth 4.2 s kodekem SBC a vícenásobným párováním (až 8 zařízení). Přes USB médium pak podle oficiálních stránek produktu přehrajete soubory v MP3.

Zabudovány jsou také tunery VKV/FM a DAB/DAB+ s 30, resp. 20 místy pro stanice, dále audio vstup, 14segmentový LCD displej a pevné držadlo. Napájení je buď ze sítě nebo z baterií (8x LR14, R14, C), rozměry přijímače (švh) jsou 346 x 130 x 239 mm, hmotnost s bateriemi 3 kg. V ceně dostanete i dálkový ovladač.

Štítky