Mají mít kompletní tunerové osazení, včetně DVB-T2/HEVC, několik systémů HDR (HDR10 a HLG), zabudovaný multimediální přehrávač a zvuk s Dolby Audio.

První z modelů, Telesystem TS50 4K WEBS má rozlišení Ultra HD (4K), umělou inteligenci LG Thinq AI a být vybaven dvěma ovladači. Ten první je tradiční LG „Magic Remote“, druhý bude tak říkajíc standardní.

ČTĚTE TAKÉ: LG nabídne svůj operační systém WebOS dalším výrobcům televizorů

Operační systém WebOS má být v televizoru ve verzi 5.0, osazení aplikacemi se nejspíše nebude od LG Electronics nijak lišit a bývá zvykem, že je poplatné verzi o. s.

WebOS se poprvé objevil v roce 2014 a dnes ho doprovází celá řada aplikací, včetně těch pro české a slovenské prostředí (zde je přehled pro modely 2021).

Na lednovém veletrhu CES 2021 ho LG Electronics uvedlo ve verzi 6.0 (více v samostatném článku) a právě tu by měla používat většina televizorů LG z kolekce 2021.

Jak si můžete přečíst na odkazu výše, společnost LG se už dříve na licenci WebOS dohodla s výrobci jako RCA či Konka. Uvedení Telesystem TS50 4K WEBS je důsledkem právě této dohody.

Štítky