Úřady povolily akvizici společností WarnerMedia a Discovery. Naplní se HBO Max dokumenty?

Máte rádi velkolepé přírodovědné a historické dokumenty? Potom si předplaťte HBO Max, WarnerMedia potvrdilo fúzi s provozovatelem kanálu Discovery+. Pro diváky je to jednoznačně dobrá zpráva!

Služba HBO Max není v ČR ani měsíc a už tu máme první velké rozšíření programového obsahu. Americké regulační úřady daly zelenou začlenění mediálního domu Discovery do rodiny Warner Bros. Nyní tedy stačí, aby celý proces finálně posvětili akcionáři Discovery.

Nové HBO Max? Kam se hrabe Netflix! Vyzkoušeli jsme ho na Samsung TV

Discovery doposud mělo samostatnou platformu Discovery+, která byla dostupná v ČR prostřednictvím operátora Vodafone. Tento kanál zůstane v nejbližších měsících v provozu, avšak postupně by měl být integrován do služby HBO Max. V dohledné době by pak obě platformy měly být dostupné každá zvlášť, případně si je mohl zájemce zaplatit ve společném balíčku. Dlouhodobějším cílem potom je vznik jednoho unikátního kanálu, který nabídne obsah skutečně pro všechny. Otázkou je, jaká bude jeho cena, zda se bude jednat o běžné HBO Max, nebo půjde o prémiovou, dražší, službu.

Služba Discovery+ měla dle posledních statistik z roku 2021 po celém světě více než 22 milionů zákazníků. Kupní cena Discovery je dle oficiálních informací 43 miliard dolarů. Pokud k obchodu skutečně dojde, měly by obě společnosti splynout mezi 11. a 28. dubnem.

Zdroj: variety.com