Ukrajnský veřejnoprávní rozhlas mohou nově naladit posluchači a diváci v České republice celoplošně v pozemní digitální rozhlasové síti ČRo DAB+ a v televizním multiplexu 23 ve standardu DVB-T2 (v době vydání tohoto textu ještě v DVB-T2 stanice nevysílala).

Informoval o tom ředitel oddělení komunikace Českého rozhlasu Jiří Hošna. „Český rozhlas minulý týden spustil internetový stream Ukrajinského Rádia. Dnes vysílání ukrajinského veřejnoprávního rozhlasu rozšiřuje na další distribuční platformy – digitální vysílání DAB+ a technologii DVB-T2,“ uvedl Hošna. Již minulý týden zařadily vysílání veřejnoprávního Ukrajinského rozhlasu do DAB+ sítí operátoři RTI cz, Teleko digital a JOE Media.

Pro příjem rozhlasového vysílání je nutný jakýkoli DAB+ přijímač, Ukrajinský rozhlas je součástí všech digitálního sítí. V multiplexu DVB-T2 jej diváci po jeho zařazení naleznou vedle programů televizí Nova, Barrandov a Seznam TV. Většina televizorů stanici přidá do nabídky automaticky, u některých starších přijímačů je nutné opět naskenovat programovou nabídku. Ukrajinský rozhlas lze také přijímat prostřednictvím internetu na webu Českého rozhlasu nebo přes mobilní aplikaci mujRozhlas.cz. Vybraní operátoři placených televizních služeb zařadili do své nabídky i televizní stanice Ukraina 24 a 1 + 1 International.

Ukrajinské vysílání v Česku Operátoři zařazují rádia i TV z Ukrajiny

 

Štítky