Česká televize učinila velký krok vstříc uživatelům chytrých televizí. Její digitální archiv / vysílací platforma iVysílání do nich vstupuje prostřednictvím nové aplikace, která je zdarma k dispozici všem.

Jedná se o čtvrtou platformu po webovém rozhraní, mobilní aplikaci a HbbTV. iVysílání Česká televize tak bude k dispozici i bez nutnosti přijímání televizního signálu jako takového. Aplikace byla představena na chytré televize s operační systémem Android TV, v průběhu roku se pak budou k dispozici i verze pro další operační systémy.

Pro Českou televizi je portál iVysílání stále důležitější součástí portfolia, což potvrzuje jeho rozvoj, a to jak z hlediska nových funkcí, tak obsahu. Paradoxně až doposud nebylo iVysílání nativně dostupné na chytrých televizích a pokud jej chtěli diváci využít, museli k němu přistupovat přes internetový prohlížeč, což bylo poněkud neobratné. Zavedení aplikace, která vše pohodlně zpřístupní bylo logickým krokem a došlo k němu právě nyní.

Jaké je nové iVysílání ČT? Krok správným směrem, a to i u obsahu

Samsung a Apple se dočkají do roka

„Česká televize tímto krokem pokračuje v zásadních inovacích iVysílání, kdy po prosincovém startu další generace webu, březnovém spuštění zcela nových mobilních aplikací a dubnovém uvedení verze pro HbbTV navazujeme první Smart TV platformou a nadále pracujeme na rozvoji technologických systémů, nových funkcionalit i konkrétních distribučních platforem iVysílání,“ uvádí výkonný ředitel Nových médií České televize Marek Doležel.

Prvním krokem je aplikace na Android TV, tedy operační systém, který využívá více než 20 značek televizorů, jež jsou k dispozici na českém trhu. V první vlně tak budou moci aplikaci zkoušet majitelé televizí Sony, Sony, Philips, Panasonic. Na další platformy jako je Samsung Tizen nebo Apple TV by si aplikace měla najít cestu během jednoho roku.

První seriál ČT jen pro web TBH míří výhradně na iVysílání.cz

Zdroj: Česká televize